Sağlık teknolojileri geliştiren Cellsway, APY Ventures’tan 200 bin euro yatırım aldı

Alınan 200 bin euroluk yatırım ile birlikte Cellsway girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 4 milyon euroya ulaştı.
Sağlık teknolojileri geliştiren Cellsway, APY Ventures’tan 200 bin euro yatırım aldı

2015 yılında ODTÜ BiyoMEMS araştırma grubunun spin-off’u olarak karşımıza çıkan Cellsway, yatırım aldığını duyurdu. Cellsway tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 200 bin euro yatırım aldı. Cellsway'in 200 bin euroluk yatırımı, APY Ventures’tan geldi.

Alınan 200 bin euroluk yatırım ile birlikte Cellsway girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 4 milyon euroya ulaştı. Cellsway'in yatırımın yanı sıra TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Fonlarından toplam 1 milyon euro hibe desteği aldığını da ekleyelim.

Biyomedikal uygulamalar için mikroakışkanlar ve çip üzerinde laboratuvar sistemlerinin geliştirilmesine odaklanan Cellsway, kanserin takibi, tedavinin yönlendirilmesi ve ilaç seçimi konularında klinisyenlere yardımcı olmak amacıyla basit bir kan örneğini kullanan bir sıvı biyopsi platformu geliştiriyor.

Cellsway tarafından geliştirilen platform, patentli mikro akışkan teknolojisi ile Dolaşımdaki Tümör Hücrelerinin (CTC) kan örneğinden hızlı ve etkin biçimde izole edilmesi sağlıyor. Akış-aşağı analiz testleri de CTC’lerin tanımlanması ve karakterizasyonu mümkün kılıyor. Platform sayesinde klinisyenlere kanserin teşhisi, tedavi seçimi ve takibinde klinik olarak uygulanabilir veriler sağlanıyor.

Sağlık alanında derin teknoloji üzerine çalışmanın girişimciler için hem süre olarak hem maliyet anlamında bir hayli zor olduğunu belirten APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli, Cellsway'in ticarileşmiş ürünü ile rakiplerinden pozitif olarak ayrışmakta olduğunu dile getirdi. Keçeli, yönettikleri Bilişim Vadisi ve Ostim GSYF’ler ile yazacaklarına inandıkları başarı hikayesinde yer aldıkları için mutlu olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.