Roket teknolojisi geliştirmeye odaklanan Stoke Space, 100 milyon dolar yatırım aldı

SpaceX ve Blue Origin'in eski çalışanları tarafından kurulan şirket, yeniden kullanılabilir uzay fırlatma araçları ve teknolojileri geliştiriyor. 
Roket teknolojisi geliştirmeye odaklanan Stoke Space, 100 milyon dolar yatırım aldı

Roket teknolojisi geliştirmeye odaklanan Stoke Space, 100 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turuna Industrious Ventures öncülük etti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında University of Michigan, Sparta Group LLC, Long Journey Breakthrough Energy LP, YCombinator Inc., Point72 Ventures LLC, NFX LLC, MaC Ventures LLC, Toyota Ventures LLC ve In-Q-Tel yer aldı. 2019 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 175 milyon dolara yükseldi.

SpaceX ve Blue Origin'in eski çalışanları Andy Lapsa ve Thomas Feldman tarafından faaliyete geçirilen şirket, tamamen yeniden kullanılabilir uzay fırlatma araçları ve teknolojileri geliştiriyor. 

Stoke Space, uydu fırlatma hizmetleri sunarak uydu sahiplerine ve uzay endüstrisine yardımcı oluyor. Bu hizmetler, uyduyu yörüngeye taşımak için gerekli olan fırlatma görevlerini içeriyor.  Şirket, kendi roket motorlarını da geliştiriyor. İlk aşama roket motorları ve ikinci aşama roket motorları gibi çeşitli motorlar üzerinde çalışıyor. Bu motorlar, daha verimli ve yeniden kullanılabilir uzay taşıtları için temel bileşenleri olarak ön plana çıkıyor.

Aslında Stoke Space, uzay endüstrisinde teknolojik yeniliklere odaklanıyor. Özellikle daha basit ve sağlam roket motorlarının geliştirilmesi gibi inovasyonlar, uzay seyahatini daha verimli ve maliyet etkin hale getirmeyi amaçlıyor.

Şirket, uzay faaliyetlerinin çevresel etkilerini azaltmak için çalışıyor. Şirket ayrıca fırlatma kompleksi inşaatları ve finansmanı gibi altyapı projelerine de yatırım yapıyor. Stoke Space, uzaya daha sürdürülebilir ve maliyet etkin bir şekilde erişimi teşvik etmek amacıyla çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.