2017 yılından bu yana her dikeyden girişime ev sahipliği yapan Workup Girişimcilik Programı’nı Workup Agri, Etki Girişimciliği ve Workup Gaming programları ile genişleten Türkiye İş Bankası, girişimcilerden gelen geri bildirimler ve ekosistemdeki ihtiyaç doğrultusunda, Ankara Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) iş birliğiyle startup'ların global pazarlara erişimini hızlandıracak yurt dışı programı Workup Rise & LEAP’i hayata geçirdi.
Workup Rise & LEAP programı, ülkemizdeki teknoloji tabanlı girişimlerin yurt dışına açılmalarına öncü olmak ve finanse etmek üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hayata geçirilen “Yurt Dışı Hızlandırıcı Desteği Programı”nın uygulaması adına bir örnek.
Workup Rise & LEAP’e seçilen 9 girişim, potansiyel müşterileri ve yatırımcıları ile buluşmak üzere Kasım ayı boyunca Londra’da olacak. Hackquarters, girişimlere hem hızlandırma hem de global ağa erişim desteği sunacak. Program süresince girişimler, alanında uzman isimlerden iş geliştirme, yatırıma hazırlık ve ölçeklenme konularında eğitim alacak, global şirketler ve kamu kurumları ile bir araya gelecek. Demo Day etkinliğinde kendilerini yatırımcılara anlatma fırsatı bulacak girişimlerin, program sonunda somut iş birliği ve yatırım bağlantıları ile globale açılmaları amaçlanıyor.
Workup Rise & LEAP programına seçilen 9 girişim:
B2Metric: Yapay zekâ destekli müşteri analitiği platformu olan B2Metric, geliştirdiği modellerle çok kanallı müşteri verilerini anlamlandırarak müşteri erimesi, derinleşme, davranış tahminleme çözümleri geliştiriyor.
Co-One: Yapay zekâ firmalarının ihtiyaç duyduğu etiketlenmiş veri servisini sağlayan Co-one, görsel, video ve metin verilerinin hızlı, doğru ve güvenilir bir şekilde açıklanmasına odaklanıyor.
Enqura: Finans sektörüne yönelik geliştirdiği dijital uzaktan müşteri edinimi, kimlik doğrulama, dijital cüzdan, web ve mobil uygulamaları ile öne çıkan girişim, finansal yazılım ürünleri geliştirmeye odaklanıyor.
Heybooster: E-ticaret şirketlerinin dijital pazarlama verilerini anlamlandırarak aksiyona yönelik iş planlarına dönüştüren yapay zekâ destekli analitik platformu geliştiren girişim, pazarlama teknolojileri dikeyinde yer alıyor.
Homster: "Tam otomatik iç mimari tasarım uygulaması" geliştiren Homster, özellikle inşaatı tamamlanmamış ya da henüz başlamamış konutlarını satan müteahhit ya da emlak danışmanlarına her türlü kat ve daire planını tüketici ihtiyaç ve beklentilerine göre gerçek zamanlı olarak dijital ortamda tasarlama ve kişiselleştirerek pazarlama imkânı sunuyor.
Kompanion: Sağlıklı yaşama dair kişiselleştirilmiş diyet ve fitness önerileri sunan mobil uygulaması ile dünyanın farklı kıtalarından kullanıcılara iyi yaşam alternatifleri sunuyor.
Livad: Canlı yayınlarda yayın deneyiminden ödün vermeden reklam teknolojileri sunan Livad, yayıncılarla markaları bir araya getiren bir pazaryeri platformuna da sahip.
Magnus: Yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu sunarak yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlıyor.
Onlayer: Banka ve ödeme kuruluşları ile üye iş yerlerinin uyum, sahtecilik, dolandırıcılık ve finansal eylemlere karşı risk analizi ihtiyaçlarını uçtan uca karşılayan siber güvenlik platformu sunuyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap