Yerli nano-teknoloji girişimi KfobiX, 275 bin dolar yatırım aldı

KfobiX'in 275 bin dolarlık tohum yatırımı Arz Portföy, Saves Enerji ve ABD merkezli Sente VC'den geldi.
Yerli nano-teknoloji girişimi KfobiX, 275 bin dolar yatırım aldı

Mikro-nano kompozit kaplamalar ve ileri malzemeler geliştiren yerli bir nano-teknoloji girişimi olarak karşımıza çıkan KfobiX, yatırım aldığını duyurdu. KfobiX tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 275 bin dolar tohum yatırım aldı. 

KfobiX'in 275 bin dolarlık tohum yatırımı Arz Portföy, Saves Enerji ve ABD merkezli Sente VC'den geldi. KfobiX, aldığı tohum yatırımı geliştirdiği ürünün uluslararası piyasalara açılması için gereken sertifikasyon, saha testleri ve yeni ürünlerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri için harcayacak. Kanada’da yürütülen hızlandırma programı Energia’nın 2023 programı mezunu da olan KfobiX, faaliyetlerine uluslararası pazarlarda devam edecek.

Yeşil enerji alanına odaklanan girişim, enerji nakil hatlarındaki buzlanma sorununa yönelik kompozit nano-kaplama ürünü geliştiriyor. KfobiX geliştirdiği teknoloji ile kaçak elektrik kullanımı ve kış aylarında rüzgar türbinlerindeki buzlanma gibi sorunları minimuma indirerek enerji verimliliğine katkı sunmayı hedefliyor. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan KfobiX Genel Müdürü Mustafa Kemal İşen, yenilenebilir enerji üretimi ve dağıtımı alanlarında mevcut sorunların ortadan kaldırılmasına katkı sunarak enerji verimliliği alanında etkin bir rol üstlenmeyi hedeflediklerini belirtti.

Enerji sektörünün geleceğinin inovasyon, girişimcilik ve girişim sermayesi yatırımları ile şekilleneceğine dikkat çeken Arz Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Murat Onuk ise Arz Portföy olarak enerji sektörü başta olmak üzere etki odaklı yeni nesil Türk girişimlerine destek olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.