ChatGPT artık duyuyor, görüyor ve konuşuyor

Yeni özellikleri sayesinde ChatGPT, ne hakkında konuştuğunuzu gösterebiliyor ya da ChatGPT ile sesli bir konuşma gerçekleştirebiliyorsunuz. 
ChatGPT artık duyuyor, görüyor ve konuşuyor

OpenAI, ChatGPT için yeni sesli ve görsel odaklı yetenekler yayınladığını açıkladı. Bu yeni özellikler sayesinde ChatGPT ne hakkında konuştuğunuzu gösterebiliyor ya da ChatGPT ile sesli bir konuşma gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Ses ve görsel desteği ChatGPT'yi kullanma şekillerinizi de değiştiriyor. Bu sayede seyahat esnasında Eyfel Kulesi ya da Louvre Müzesi gibi bir şehri temsil eden mimari bir eserin fotoğrafını çekerek, ChatGPT ile bu konuda anlamlı bir konuşma gerçekleştirebileceksiniz. Aynı şekilde evde olduğunuzda buzdolabınızdaki ürünlerin fotoğrafını çekerek akşam yemeği tarifi istemeniz de mümkün. Yine fotoğraflar üzerinden matematik problemi çözmesini isteyebilirsiniz. 

Yazının başında bahsettiğimiz üzere, ChatGPT ile sesli bir konuşma gerçekleştirme imkanınız da olacak. Yürürken ya da hareket halinde ChatGPT ile konuşabilecek, kendisinden hikaye anlatmasını isteyebilecek ya da akşam yemeğindeki keyifli sohbetlere ChatGPT'yi dahil edebileceksiniz. 

Ses özelliğine erişebilmek için mobil uygulamada Ayarlar'dan Yeni Özellikler üzerinden sesli konuşmaları seçmeniz yeterli. Sağ üst köşede yer alan kulaklık butonu üzerinden 5 farklı ses seçeneğinden sevdiğiniz birini tercih ederek ChatGPT'yi sesli olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Yeni ses ve görsel odaklı özellikleri önümüzdeki 2 hafta içinde kademeli olarak ChatGPT Plus ve Enterprise müşterilerine sunulacak. Ses özellikleri iOS ve Android sürümüne gelirken, görsel özellikleri tüm platformlardan erişime açık olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.