Finansal teknolojilere odaklanan Swan, 40 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında Nicolas Benady, Nicolas Saison ve Mathieu Breton tarafından kurulan Swan, ödeme hesapları oluşturuyor ve bu hesaplar için bireysel IBAN'lar sağlıyor.
Finansal teknolojilere odaklanan Swan, 40 milyon dolar yatırım aldı

Son yıllarda en çok konuşulan trendlerden biri olan gömülü finans / bankacılık (Embedded banking) çözümleri sağlayan Swan, 40 milyon dolar yatırım aldı. Fransa merkezli şirketin B serisi yatırım turuna Lakestar liderlik etti. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Accel ve Creandum da 40 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. Alınan 40 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Swan'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 58 milyon dolara ulaştı.

2019 yılında Nicolas Benady, Nicolas Saison ve Mathieu Breton tarafından faaliyete geçen şirketin ana işi, diğer şirketlere finansal ürünler eklemelerini ve ödeme hesapları oluşturmalarını sağlayarak gömülü bankacılık hizmetleri sunmak. Şirket, bu hizmeti SaaS şirketleri, pazar yerleri ve diğer fintech girişimleri gibi iş ortaklarına sunuyor. İş ortakları, Swan'ın platformunu kullanarak kendi hizmetlerine çeşitli bankacılık özellikleri ekleyebiliyor. Bu sayede müşterilere ödeme işlemleri, banka hesapları ve finansal ürünler sunabiliyor.

Swan, ödeme hesapları oluşturuyor ve bu hesaplar için bireysel IBAN'lar sağlıyor. Ayrıca ödeme alımlarını ve ödemelerini işliyor. Swan, hem sanal hem de fiziksel kartlar oluşturabilir ve bu kartlar Apple Pay ve Google Pay gibi ödeme sistemleriyle uyumlu hale getirilebiliyor.

Yani şirket, iş ortaklarına finansal hizmetler sunma konusunda kolaylık sağlayarak diğer şirketlerin müşterilerine entegre finansal çözümler sunmasına olanak tanıyor. Bu Avrupa'da finansal hizmetlere daha fazla erişim sağlayarak endüstrideki dönüşümü hızlandırıyor. Şirketin birlikte çalıştığı 100 marka içinde Carrefour, Pennylane, Alma, Agicap, Factorial ve Expensya dikkat çekiyor.

Swan, Avrupa'da gömülü bankacılıkla ilgili ilk girişim değil. Solaris ve Treezor bu konuda çalışan önemli girişimler arasında yer alıyor. Diğer fintech şirketleri Adyen ve Stripe da kendi gömülü bankacılık hizmetlerini başlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.