Videolara otomatik altyazı eklemenizi sağlayan yerli mobil uygulama: Subcap

Subcap, altyazı stilleri, otomatik oluşturulan altyazıyı farklı dillere çevirebilme, altyazı projelerini yönetebilme gibi birçok özellik sunuyor. 
Videolara otomatik altyazı eklemenizi sağlayan yerli mobil uygulama: Subcap

Videolara otomatik altyazı ekleyebildiğiniz mobil uygulama Subcap, altyazı stilleri, otomatik oluşturulan altyazıyı farklı dillere çevirebilme, altyazı projelerini yönetebilme gibi birçok özellik sunuyor. 

Uygulama, App Store ve Google Play mağazalarında mevcut. Temel özelliklerle yayına alınan uygulama, müşteri geribildirimleri ile sürekli geliştiriliyor. Zeynep Elif Özdemir ve İbrahim Özdemir tarafından 2021'in Haziran ayında yayına alınan Subcap, aynı zamanda bir aile şirketi. Şirket, şu anda 3 kişilik bir ekipten oluşuyor. Elif Özdemir, ürün yönetimi ve pazarlamayla, İbrahim Özdemir, yazılım geliştirmeyle ilgileniyor.

Sonradan aramıza katılan ekip arkadaşımız Berin ise müşteri ilişkileri ve dijital pazarlamayla ilgilenmektedir. Ayrıca zaman zaman tasarım ve reklam konusunda bazı ekiplerle işbirliği yapıyoruz.

Zeynep Elif Özdemir, ürünün altyapısınının yaklaşık 5 ayda geliştirdiğini ifade ediyor: 

Kullandığımız bazı servisler olsa da, hepsinde kullanıcılara en iyi deneyimi sunabilmek için kendi özel sosumuzu eklediğimizi paylaşmak isterim.

Ekibin paylaştığı bilgilere göre Subcap, yaklaşık 500 bin indirme sayısına ulaştı. Kazanç grafiği ise her çeyrekte yaklaşık yüzde 40 artmakta. Girişim bunun devamı için sürekli reklam harcamaları, ürün iyileştirmeleri ve rakip analizleri yapıyor. 

Sektörde çok fazla oyuncu mevcut, ancak girişimin en büyük rakipleri Captions: For Talking Videos ve Mixcaptions. Ekibin paylaştığına göre şirketi rakiplerden ayıran en büyük farklarından biri, uygulama içindeki sohbet ekranı üzerinden müşterilerinin kolayca ekibe erişebilmesi

Ayrıca girişim, erişebilirlik ve okunabilirlik öncelikli olarak filmlerde izlerken kullanılan altyazılar gibi blok gelen altyazıları destekliyor. Diğer uygulamalarda sırf daha popüler olduğu için konuşma esnasında gelen kelime kelime altyazılar var. Ekip, altyazıların bu şekilde kullanımının, erişebilirliği çok kısıtladığını ifade ediyor. 

Subcap'in gelir modeli ise abonelik. Girişim, şu anda tüm satışlarını Türkiye dışına ihracat olarak gerçekleştiriyor. App Store ve Google Play Store’da uygulanan komisyonlara tabi.

Ekibin uygulamaya eklemeyi planladığı özellikler mevcut. Ayrıca uygulamaya yapay zeka destekli yenilikler de getirmeyi hedefliyor. Ayrıca ekip, bu alandaki müşteri kitlesini artık tanıdığı için, aynı kitlenin ihtiyacı olan farklı uygulamalarla pazarda yer almayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.