Meta, Threads aramalarında hassas konuları engelliyor

Şirket, "covid", "coronavirus", "covid-19" ve "covid vaccines" gibi aşılarla ilgili terimlerin yanı sıra "gore" ve "nude" gibi aramaları sınırlandırıyor.
Meta, Threads aramalarında hassas konuları engelliyor

Geçtiğimiz haftalarda Threads'in gönderiler arasında arama yapmaya izin vermeye başladığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise bu arama özelliklerinin her kelime için çalışmayacağı ortaya çıktı. Söz konusu uygulama şu anda "aşılar", "covid" ve daha önce Meta'nın platformunda yanlış bilgilerle ilişkilendirilen kelimelerin diğer varyasyonları da dahil olmak üzere bir dizi hassas kelime için aramaları engelliyor.

The Washington Post tarafından bildirilen sınırlamalar, tartışmalı içeriklerin Meta'nın en yeni uygulamasında yayılmasını önlemeye yönelik bir girişim. Şirket, "covid", "coronavirus", "covid-19", "vaccines" ve "covid vaccines" gibi Covid ve aşılarla ilgili terimlerin yanı sıra "gore" ve "nude" gibi potansiyel olarak hoş olmayan içeriklerle ilişkili diğer terimleri de engelliyor. 

Threads, şu an için İngilizce ve İspanyolca konuşulan ülkelerdeki kullanıcıların gönderiler arasında arama yapmasına izin veriyor. 

Şirket, The Washington Post'a yaptığı açıklamada aramaları engellediğini doğruladı ve bunu geçici bir önlem olarak nitelendirdi. Bir sözcü, "Arama işlevi geçici olarak potansiyel olarak hassas içerik gösterebilecek anahtar kelimeler için sonuç sağlamıyor" dedi. Adam Mosseri ise şirketin son hatalardan ders almaya çalıştığını söyledi.

Meta daha önce hem Facebook hem de Instagram'da arama işlevselliğini sınırlandırmış olsa da şirket genellikle QAnon ile ilgili belirli hashtag'ler gibi arama terimleri açıkça kural ihlali yapan içerikle bağlantılı olduğunda müdahalede bulunmuştu. Diğer durumlarda ise aşılar gibi konularda arama sonuçlarını temizlemek için çalışılmış ve kullanıcıları resmi kaynaklara yönlendiren uygulama içi PSA'ler yayınlanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.