Emre Tınaztepe'nin kurucusu olduğu Binalyze, 19 milyon dolar yatırım aldı

A serisi yatırım turu Molten Ventures liderliğinde gerçekleşirken, tura mevcut yatırımcılar Earlybird Digital East ve OpenOcean katılım gösterdi.
Emre Tınaztepe'nin kurucusu olduğu Binalyze, 19 milyon dolar yatırım aldı

Emre Tınaztepe'nin kurucusu olduğu siber güvenlik girişimi Binalyze, A serisi yatırım turunda 19 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu Molten Ventures liderliğinde gerçekleşirken, tura mevcut yatırımcılar Earlybird Digital East ve OpenOcean katılım gösterdi. Ayrıca yatırım turuna katılanlar arasında yeni yatırımcılar Cisco Investments, Citi Ventures ve Deutsche Bank Corporate Venture Capital yer aldı. 

2021'in ilk aylarından bu yana girişimin toplam yatırım miktarı 31 milyon dolara ulaştı. Bu yeni yatırım turu ile Binalyze'ın pazardaki konumunu güçlendirmesi bekleniyor. 

Verizon'ın 2019 yılında gerçekleştirdiği, 41 bin 686 siteyi içeren veri ihlali araştırmasına göre; ihlallerin toplam yüzde 56'sının tespit edilmesi aylar hatta yıllar alıyor. Binalyze ise 150'den fazla dijital adli tıp kalıntısını 10 dakikadan kısa bir sürede topluyor. Girişim ayrıca Timeline, Triage ve DRONE çözümleri aracılığıyla durumu düzeltme ve bekleme sürelerini minimumda tutmaya yardımcı olacak bir hizmet sunuyor.

Binalyze müşterileri arasında PWC, KPMG, Garmin, Türk Hava Yolları ve Deloitte yer alıyor. Emre Tınaztepe yaptığı açıklamada Cisco Investments, Citi Ventures ve Deutsche Bank Corporate Venture Capital'in yatırımcıları arasına katılmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Buna ek olarak Emre Tınaztepe, yatırımın hangi alanlarda değerlendirileceğini de açıkladı. Tınaztepe'nin belirttiğine göre; bu yeni yatırım ile platformun yetenekleri artırılırken, daha fazla kurumun bu yeteneklerden faydalanması sağlanacak. 

Şirketin gelecek planları arasında pazar erişim (outreach) ekibini güçlendirmek, olay müdahale süreçlerine yapay zeka / makine öğrenimini (AI/ML) entegre ederek Ar-Ge çalışmalarını ilerletmek ve müşteri desteğini artırmak yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.