Yapay zeka araştırma laboratuvarı Imbue, 200 milyon dolar yatırım aldı

Imbue, Seri B turda 200 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise 1 milyar doları geçti. 
Yapay zeka araştırma laboratuvarı Imbue, 200 milyon dolar yatırım aldı

Eski adı Generally Intelligent olan yapay zeka araştırma laboratuvarı Imbue, Seri B turda 200 milyon dolar yatırım aldı. Tura Astera Institute, Nvidia, Cruise CEO'su Kyle Vogt ve Notion kurucu ortağı Simon Last katıldı. Şirketin değerlemesi Seri B ile birlikte 1 milyar doları geçti. 

Imbue, yayınladığı bir blog yazısında, "Bu son yatırım, akıl yürütebilen ve kod yazabilen yapay zeka sistemleri geliştirmemizi hızlandıracak." dedi. 

Imbue, akıl yürütebilen ve muhakeme özelliğine sahip büyük dil modelleri geliştirdiğini söylüyor. Şirketin modelleri, bir sinir ağının verileri nasıl işleyeceğini belirleyen ayarlar olan 100 milyardan fazla parametreye sahip.

Imbue, muhakeme becerilerini geliştirmek için özel olarak oluşturduğu veri kümelerini kullanarak modelleri eğitiyor. Şirkete göre eğitim, Nvidia'nın amiral gemisi H100 grafik işleme birimlerinden yaklaşık 10 bin tanesini içeren bir sunucu kümesi kullanılarak gerçekleştiriliyor. H100, büyük dil modellerini yonga üreticisinin bir önceki en hızlı GPU'sundan 30 kata kadar daha hızlı çalıştırabiliyor.

Imbue, altyapının yanı sıra mühendislik çalışmalarını desteklemek için özel geliştirme araçlarına da yatırım yapıyor. Bu araçlardan biri, şirketin araştırmacılarının haziran ayında detaylandırdığı CARBS adlı bir uygulama. Bu uygulama, bir sinir ağının hiperparametrelerini, yani verilerin ne kadar hızlı ve doğru bir şekilde işlendiğini etkileyen ayarları optimize etmeyi kolaylaştırıyor.

Şirket şu anda yapay zeka destekli kodlama aracılarını ticarileştirmek için çalışmadığını belirtti. Ancak Imbue uzun vadede teknolojisini herkesin erişimine açmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.