Apple'ın yeni ürünleri, 12 Eylül etkinliğinden hemen sonra mağazalarda satışa sunulabilir

Apple, salı akşamı gerçekleşecek "Wonderlust" etkinliğinde duyurulan bazı yeni ürünleri, 13 Eylül Çarşamba günü mağazalarda satışa sunulabilir.
Apple'ın yeni ürünleri, 12 Eylül etkinliğinden hemen sonra mağazalarda satışa sunulabilir

Apple'ın yeni iPhone 15 ailesini ve daha fazlasını tanıtacağı Wonderlust etkinliği 12 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Türkiye saati ile 20.00'de başlayacak etkinlik sonrasında Apple'ın yeni ürünleri ile tanışacağız. Ancak Apple etkinliklerini takip edenler iyi bilirler, Apple etkinlikten en erken bir hafta sonra ürünlerini satışa açıyor. Lakin bu sene, bu konuda bir değişiklik olacağı iddia ediliyor. 

Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın 12 Eylül akşamı perakende mağazalarında güncellemeler yapacağını bildirdi. Bu durum salı akşamı duyurulan bazı yeni ürünlerin, 13 Eylül Çarşamba günü gibi erken bir tarihte mağazalarda satışa sunulabileceğini düşündürüyor.

Mark Gurman, "Apple perakende mağazaları etkinlikten sonra 12 Eylül gecesi güncellemeler yapacak. Bu da bazı yeni ürünlerin hemen piyasaya sürülebileceği ya da yeni pazarlama materyallerinin hızlı bir şekilde piyasaya sürüleceği anlamına geliyor." dedi. 

Şu an için hangi ürünlerin mağazalarda satışa açılacağını tahmin etmek pek kolay değil, zira Apple bugüne kadar hiç böyle bir strateji izlememişti. Apple genellikle yeni iPhone'ların ön siparişlerini başlatmak için cuma gününe kadar bekliyor ve ardından cihazlar bir hafta sonra perakende mağazalarında satışa sunuluyor. Ancak geçtiğimiz yıl, yeni Apple Watch için ön siparişler online etkinliğin bitiminden hemen sonra başlamıştı.

Apple, daha küçük aksesuarları etkinliğin akabinde satışa açacak olabilir. Örneğin; AirPods Pro için USB-C bağlantı noktasına sahip yeni bir şarj kutusunun piyasaya sürülmesi bekleniyor, ayrıca Apple'ın önümüzdeki hafta bazı yeni Apple Watch kayışlarını tanıtması da bekleniyor. Daha büyük ürünlerden ziyade bu gibi ürünler 13 Eylül'de mağazalarda satışa açılabilir.

Şimdilik Apple'ın nasıl bir yol izleyeceğini görmek için 12 Eylül'ü beklememiz gerekiyor gibi görünüyor. Bu arada hemen hatırlatalım; her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 12 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.