Yapay zeka işlemcisi geliştiren Sapeon, 45 milyon dolar yatırım aldı

Sapeon'un geliştirdiği işlemciler, derin öğrenme hesaplama hızını artırarak büyük miktardaki veriyi hızlı ve verimli bir şekilde işleyebiliyor. 
Yapay zeka işlemcisi geliştiren Sapeon, 45 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka işlemcisi geliştiren Sapeon, 45 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Ascent Equity Partners liderliğinde gerçekleşti. Güney Kore merkezli şirketin yatırım turuna Daebo Communication & Systems Co., Hana Financial Group, Mirae Asset Venture Investment, We Ventures ve E1 katıldı.

Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 378 milyon dolara yükseldi. 2022 yılında kurulan Sapeon, yeni yatırımı şirketin operasyon alanını genişletmek için kullanacağını açıkladı. 

Sapeon, X220 isimli yapay zeka işlemcisi geliştiriyor. Bunlar, 16, 8 ve 4 bitlik çıkarım işlemleri için kullanılıyor. Derin öğrenme hesaplama hızını artırarak büyük miktardaki veriyi hızlı ve verimli bir şekilde işleyebiliyor. 

Şirket, enerji tasarrufu yaparak büyük veriyi verimli bir şekilde işleyen özel bir yapay zeka işlemcisi geliştirerek yapay zeka görevlerini daha verimli hale getirmeye odaklanıyor. Bu işlemci, özellikle büyük ve karmaşık yapay zeka projeleri için önemli bir katkı sağlıyor. 

Yapay zeka işlemcileri, özellikle büyük veri setlerini hızlı bir şekilde işlemek ve karmaşık yapay zeka algoritmalarını çalıştırmayı sağlıyor. Sapeon'un geliştirdiği işlemci ise hiper-bulut denilen çok büyük ve güçlü bulut tabanlı yapay zeka altyapılarını desteklemek için tasarlanmıştır. Hiper-bulut, büyük veri işleme ve yapay zeka uygulamaları için gereken yüksek hesaplama kapasitesini sağlıyor. Finansal hizmetler, otomotiv, ulaşım, eğitim, perakende, e-ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren girişimlerle çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.