Sabancı Topluluğu'nun girişimcilik programı olan Sabancı ARF'ın ilk dönemine katılan 14 girişimi geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz aylarda ise ikinci dönemi için başvurularını açan Sabancı ARF'ın, ikinci dönemine katılmaya hak kazanan girişimler belli oldu.
Sabancı ARF tarafından aktarılan bilgilere göre “Enerji ve İklim Teknolojileri”, “İleri Malzeme Teknolojileri”, “Dijital Teknolojiler” ve “Sağlık Teknolojileri” olmak üzere 4 ana başlıktaki iş fikirlerinin değerlendirme kapsamında alındığı ikinci dönem programına 500’ün üstünde girişimci başvuruda bulundu.
500 girişim arasından ise toplamda 13 girişim programın ikinci dönemi için seçildi. Seçilen 13 girişiminin 3 tanesinin (Casper, Farm in Globe, WeCare) Sabancı Topluluğu içinden olduğunu da ekleyelim. Kalan 10 girişim ise topluluk dışından programa katılmaya hak kazanan girişimler.
30’ar bin dolarlık nakit destek imkanı sağlanacak olan girişimlerin, önümüzdeki Aralık ayında düzenlenecek final gününde ise projelerini yatırım jürisine sunacağını da ekleyelim. Yatırım almaya hak kazanacak girişimcilere ise 150 bin dolara kadar Sabancı ARF Almost Ready to Fly tohum desteği verilecek.
Hatırlatmak gerekirse programın ilk döneminden mezun olan 14 girişimin 8’i, tohum yatırımı almaya hak kazanmıştı ve girişimlere verilen toplam ayni ve destek tutarı 60 milyon TL’yi de bulmuştu.
Sabancı ARF programının ikinci dönemine seçilen 13 girişim
Bomensoft: Yapay zeka tabanlı sistem ve teknolojilere dayalı, şirketlerin verimliliğini arttırmaya yönelik çözümler tasarlar ve üretir.
Casper: Güneş enerjisi santrallerinin farklı kaynaklardan alınan verilerle takip edilip, oluşabilecek arıza ve kayıpların önceden tespit edilmesini sağlar.
DATASCOPE.AI: Veri bilimi ekiplerine kurumsal yapay zeka uygulamalarını kod gerektirmeksizin sürükle-bırak basitliği ile geliştirme ve idame etme imkanı sunar.
Farm in Globe: Çiftçi ve ihracatçıları dijital platform üzerinden bir araya getirip, ürünlerin yeni nesil tarım uygulamalarıyla yetişmesini sağlar.
Myconom: Mantar ve tarımsal atıklardan doğada tamamen çözünen malzemeler üreterek, plastik atık ve karbon salınımını düşürür.
NANOTerial: Özgün geri dönüşüm yöntemleri ile elektronik atıklardaki lantanit bakımından zengin kalıcı mıknatısları, yüzde 100 geri dönüşüm verimi ve yüzde 95'in üzerinde manyetik performansla sanayiye geri kazandırır.
Rumitech: Sokak aydınlatma direğini, akıllı aydınlatma, güvenlik ve akıllı şehir uygulamaları için kullanılabilecek, şebeke bağımsız, yeni nesil enerji ve iletişim altyapısı haline dönüştürür.
Smellive: Günümüzde büyük bir problem olan stres ve duygu kontrolü konusuna koku duyusu üzerinden yaklaşarak mod değişiminizi kokularla kontrol edebileceğiniz bir çözüm sunar.
Smyrna Sensor: Uzaktan algılama için yüksek hassasiyetli, güvenli ve düşük maliyetli dört boyutlu koherent bir sensör geliştirir.
U Look So Good: Kadınların menstrual döngülerine göre yapay zeka tabanlı kişiselleştirilmiş egzersiz, diyet ve wellness önerileri veren bir mobil uygulamadır.
Uptechlabs Smart Garden: Akıllı LED aydınlatma ve hidroponik bitki yetiştirme sistemleri ile istenilen aroma ve kalitede iki kat az enerji harcayarak yüzde 97 su verimliliği ile zirai ilaç kullanmadan bitki yetiştirme imkanı sunar.
WearTechClub: Sürdürülebilir kumaş teknolojisi ve akıllı sensörlerin entegrasyonu ile giyilebilir spor ürünleri tasarlar; sürekli takip edilen sağlık verilerini kullanıcısının telefon, bilgisayar ve akıllı saatine aktararak spor deneyimini kişiselleştirir ve verimliliğini arttırır.
WeCare: Çalışanların ve İnsan Kaynakları departmanlarının problem ve ihtiyaçlarına yapay zeka destekli platformuyla çözümler sunar.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap