Yapay zeka teknolojilerine odaklanan Modular, 100 milyon dolar yatırım aldı

Modular, yapay zeka geliştirme süreçlerini kolaylaştırmak ve yapay zeka teknolojisini daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmayı hedefliyor.
Yapay zeka teknolojilerine odaklanan Modular, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka alanına odaklanan Modular, 100 milyon dolar yatırım aldı. 100 milyon dolarlık yatırım, General Catalyst liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Google Ventures, SV Angel, Greylock ve Factory vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı ürün geliştirmek ve ekibi büyütmek için kullanacağını açıkladı. 

Eski Google çalışanları Chris Lattner ve Tim Davis tarafından kurulan Modular'ın toplam yatırım miktarı 130 milyon dolara çıktı. Modular, yapay zeka sistemlerini geliştirmek ve optimize etmek için çalışan bir platform olarak öne çıkıyor. 

Şirket, yapay zeka geliştirme süreçlerini kolaylaştırmak ve yapay zeka teknolojisini daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmayı hedefliyor. Yapay zeka modelleri geliştirmek, optimize etmek ve büyük ölçekte işletmek oldukça karmaşık bir süreç. Modular'ın geliştirdiği ürünler, bu süreci daha basit ve etkili hale getirerek, geliştiricilerin daha hızlı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oluyor.

Şirket, bu amaçla özellikle yapay zeka modellerinin çıkarım performansını artırmaya odaklanan programlama dili Mojo'yu geliştirdi. Mojo, geliştiricilere Python'un kullanım kolaylığını sunuyor. Aynı zamanda performans ve ölçeklenebilirlik sağlayan bir programlama dili olarak ön plana çıkıyor.

Mojo'nun amacı yapay zeka uygulamalarının veri yüklemesi, dönüştürme, ön işleme, son işleme ve ağ oluşturma gibi yan görevlerini de içerecek şekilde, baştan sona veri sorunlarını çözmek. Yani Mojo, yapay zeka projelerinde veri işleme süreçlerini daha kolay ve etkili bir şekilde yöneterek, uygulamaların veriyle ilgili gereksinimlerini daha iyi karşılamayı sağlıyor. Şirket, ürünü Mayıs ayı başında tanıttı. Mojo, şu an 120 binden fazla geliştirici tarafından kullanılıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.