Gmail, hassas işlemler için yeni güvenlik özelliklerini yayına aldı

Gmail, yönlendirme adresi ekleme ve filtrelerinizi düzenleme gibi işlemler yapmaya çalıştığınızda ekstra bir doğrulama adımı ekleyecek.
Gmail, hassas işlemler için yeni güvenlik özelliklerini yayına aldı

Google, geçtiğimiz yıl Google Workspace hesaplarında gerçekleştirilen hassas işlemlere ilişkin daha güçlü koruma özelliklerini yayına almıştı. Şirket, şimdi ise bu özelliklerin özellikle Gmail odağında genişletildiğini açıkladı.

Şirket, hassas işlemleri üç kategoriye ayırıyor; filtreler, yönlendirme ve IMAP erişimi. Bu noktada filtreler, yeni bir filtre oluşturma, mevcut bir filtreyi düzenleme veya filtreleri içe aktarma olarak; yönlendirme ise POP/IMAP ayarlarından yeni bir yönlendirme adresi ekleme şeklinde açıklanıyor. IMAP erişimi ise ayarlardan IMAP erişim durumunu etkinleştirme olarak karşımıza çıkıyor ve Workspace yöneticileri bu ayarın son kullanıcılar tarafından görülüp görülmeyeceğini kontrol edebiliyor. 

Google'ın yeni güvenlik önlemi de bu hassas işlemler sırasında ortaya çıkıyor. Buna göre Gmail, yönlendirme adresi ekleme ve filtrelerinizi düzenleme gibi işlemler yapmaya çalıştığınızda ekstra bir doğrulama adımı ekleyebilecek. Ekstra adım, hesabınıza erişimi olan kötü niyetli bir kişinin e-postaları beklemediğiniz şekilde filtrelemesini veya sizin haberiniz olmadan e-postaları yeni bir adrese yönlendirmesini önlemeye yardımcı olabilecek.

Bu ayarları değiştirmeye çalışırsanız ve Google da bu eylemi riskli olarak değerlendirirse, değişikliği yapmaya çalışan kişinin siz olduğunuzu doğrulamanız istenecek. Bu doğrulama başarısız olursa ya da tamamlanamazsa, kullanıcıya kritik güvenlik uyarısı gönderilecek.

Söz konusu ek koruma, tüm Google Workspace müşterileri ve kişisel Google hesabı olan kişiler tarafından kullanılabilecek olsa da şirket, bu özelliğin, yalnızca Google'ı kimlik sağlayıcısı olarak kullanan kullanıcıları ve Google ürünleri içinde gerçekleştirilen işlemleri desteklediğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.