Yerli oyun girişimi Arvis Games, 500 bin dolar tohum yatırım aldı

Arvis Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 500 bin dolar yatırım aldı. 500 bin dolarlık tohum yatırım turu, Boğaziçi Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Yerli oyun girişimi Arvis Games, 500 bin dolar tohum yatırım aldı

Kutu oyunları, mobil ve PC oyunu kategorilerinde katma değeri yüksek oyunlar yapmak üzere yola çıkan Arvis Games'in, Re Pie Portföy'den 4,2 milyon TL yatırım aldığını 2021 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Arvis Games, aradan geçen yaklaşık 2 yılın ardından yeni bir yatırım ile karşımıza çıktı. 

Arvis Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 500 bin dolar yatırım aldı. 500 bin dolarlık tohum yatırım turu, Boğaziçi Ventures liderliğinde gerçekleşti. Boğaziçi Ventures, yatırım turuna 400 bin dolar yatırım ile birlikte katıldı.

Yatırım turuna, Boğaziçi Ventures haricinde ise Arvis Games'in mevcut yatırımcısı konumunda bulunan Re-pie ve bir melek yatırımcı da katıldı.

2019 yılında Atakan Cankorur, Simon Karataş, Tuna Pamir ve Arda Çevik tarafından kurulan Arvis Games, özellikle strateji türündeki oyunlara odaklanıyor. Hem Kanada hem de İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteren girişim, yüksek IP değerine sahip mid-core oyunlar yapmayı hedefliyor.

Arvis Games geliştirilen oyunlara baktığımızda ise karşımıza eklenti paketine sahip Board Royale kutu oyunu ve Fight Buddy Mobile oyunları çıkıyor. Sahip oldukları yazılım altyapısı ile mid-core oyunları çok hızlı bir şekilde geliştiren ve test edebilen Arvis Games, şu anda da Board Royale IP’si içerisinde geçen bir mobil kart oyunu üzerinde çalışıyor.

Arvis Games olarak kuruldukları günden bu yana gerçek hayatta yaşanamayacak deneyimleri oyuncularına yaşatmayı amaçladıklarını belirten Arvis Games kurucu ortağı ve CEO'su olan Atakan Cankorur, bu deneyimleri de midcore ve üzeri oyunlarda yapabileceklerine inandıklarını aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.