Yerli girişim Ekmob, Seri A öncesi köprü yatırım turunu tamamladı

Ekmob'un Seri A öncesi köprü yatırım turuna Finberg, Techone, Yıldız Tekno GSYO ve Koray Gültekin Bahar katıldı.
Yerli girişim Ekmob, Seri A öncesi köprü yatırım turunu tamamladı

YTÜ Yıldız Teknopark şirketlerinden Ekmob, Türkiye’nin önde gelen fonlarının desteklediği köprü yatırım turunu tamamladı. Seri A öncesi köprü yatırım turuna Finberg, Techone, Yıldız Tekno GSYO ve Koray Gültekin Bahar katıldı. Yatırımın mali detayları ise açıklanmadı.

Halen Doğu Avrupa ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde aktif olarak çalışmalarına devam eden Ekmob bu yatırımla birlikte yıl sonuna kadar İngiltere ve Hollanda ofislerini açmayı hedefliyor.

Ekmob, şirketlerin satış süreçlerinin dijitalleşmesini dizayn ederek hem şirketlerin satış fırsatlarını artırıyor hem de maliyet avantajı sağlıyor. Ekmob SFA kullanan satış ekiplerinin, günlük aktivitelerini daha iyi planlayarak elde edebilecekleri fırsatları nitelik ve nicelik olarak arttırdığını belirten Ekmob Kurucusu ve CEO’su Sunay Şener yatırımla birlikte hedeflerini şöyle açıklıyor: “Ekmob, müşteride harcanan zamanı azaltarak şirketlere maliyet avantajı sağlıyor. Şimdiye kadar Türkiye, Doğu Avrupa ve MENA bölgesinde sunduğumuz yüzde 100 Türk kaynaklı yazılımımızın bu yatırımla birlikte Avrupa’da da büyümesini hedefliyoruz.”

Yatırım turuna katılan Finberg’in Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, işletmelerin bayi ve satış süreçlerini dijitalleştirerek saha satış operasyonlarına yenilikçi bir yaklaşım kazandıran Ekmob’u uzun süredir takip ettiklerini söyledi. Elgin, Fibabanka ile sağlanan sinerjinin yanı sıra Finberg olarak yurt dışında sahip oldukları geniş iş ağıyla, Ekmob’un yurt dışı büyümesini hızlandıracaklarını vurguladı. Elgin, Ekmob’un farklı bölgelerde hızla yeni müşterilere erişimini ve bir sonraki turunda da yabancı yatırımcılara açılmasını sağlamak istediklerini belirtti.

Techone’ın Yönetici Ortağı Yiğit Arslan ise Ekmob'un entegrasyon kabiliyetleri yüksek ürünü aracılığıyla bu süreci verimli ve çok kolay hale getirdiğini; ekibin, şu ana kadar sektöründe önemli bir yere oturmayı başardığını söyledi. YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci de 12’nci yatırımlarını Ekmob’a yaptıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.