Google, kadın sporlarıyla ilgili bilgilere erişimi kolaylaştırıyor

Google, bu kapsamda arama sonuçlarında kadın futbolu, kriket, ragbi gibi 380'den fazla ligle ilgili bilgi vereceğini açıkladı.
Google, kadın sporlarıyla ilgili bilgilere erişimi kolaylaştırıyor

Google, kadın sporlarıyla ilgili bilgilere daha kolay erişim sağlamak için bazı güncellemeler yaptığını duyurdu. Şirket, kadın sporlarının kapsamını genişletti. Google, bu kapsamda arama sonuçlarında kadın futbolu, kriket, ragbi gibi 380'den fazla ligle ilgili bilgi vereceğini açıkladı. Şirket, kadın ligleri ve trend olan etkinliklere dair özellikleri ön plana çıkarabilecek. 

Kullanıcılar; FIFA Kadınlar Dünya Kupası'na yönelik takımları takip edebilecek, canlı skorları görebilecek, gerçek zamanlı bildirimler alabilecek. Ayrıca İspanyolca, Almanca, Hintçe gibi cinsiyetle ilişkilendirilmiş dillerde yapılan aramalar için iyileştirmeler de yaptı. 

Google bu kapsamda içerik üreticileri ve haber yayıncılarıyla iş birliği yapıyor. FIFA Kadınlar Dünya Kupası ve The Athletic ile yapılan ortaklık sayesinde, sporcuların kariyerlerine ve etkilerine odaklanan içerik serisi sunuyor. Böylece kadın sporcuların görünürlüğünü ve kapsamını artırıyor. Böylece kadın sporlarına olan ilgiyi ve farkındalığı artırarak ve internet üzerindeki içerik dengesizliğini düzeltmeye katkı sağlayacak.

Çünkü internette erkek ve kadın sporları arasında içerik kapsamında bir dengesizlik bulunuyor. Arama sonuçları, internet üzerinde mevcut olan içerikleri yansıttığından, erkek sporlarıyla ilgili içeriklerin daha fazla yer alması kaçınılmaz oluyor. Google'ın yaptığı bu güncellemeler bu dengesizliği düzeltmeye yönelik adım olarak nitelendiriliyor.

Google 2020'nin başında  son dönemde tüm dünyada ve ülkemizde artan çevrimiçi zorbalık sorunuyla mücadelede etmek için önemli bir adım atmıştı. Bu konuda teknoloji odaklı çözüm ve fikirler geliştirmeyi hedefleyen Google, Women’s Safety Hackathon isminde dünyanın her yerinden kadınları bir araya getiren bir topluluk etkinliği başlatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.