Worktivity, şirketlere geniş kapsamlı hizmetler sunarak iş verimini artırmak ve operasyonları yönetmek için bir çözüm olarak hizmet veriyor. Worktivity, 2017 yılında kurulan ve özel yazılım ile teknoloji çözümleri sunan Internative Yazılım tarafından geliştirildi. Dijitalleştirilmeye açık ve özgün gereksinimlere sahip sektörlere özel SaaS ürünleri geliştirme konusunda uzmanlaşan şirket, Worktivity'yi verimliliği artırmak ve iş süreçlerini optimize etmek amacıyla hayata geçirdiğini belirtiyor.
Ekiplerin günlük faaliyetlerini izlemesine ve performanslarını takip etmesine imkan tanıyan Worktivity, proje yönetimi, iş birliği araçları, zaman takibi ve raporlama gibi temel işlevleri içeriyor. Worktivity, verimlilik hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik bir ortak olarak şirketlere destek olurken, ekiplerin iş süreçlerini optimize etmelerine olanak sağlıyor. Birbirinden farklı sektörlerden hemen hemen tüm şirketlerin ilgisine sunulan Worktivity, uzaktan çalışma, hibrit veya ofis içi çalışma modellerinde etkin bir şekilde kullanılabiliyor.
Worktivity'yi bilgisayara yüklenen MacOS ve Windows uygulamaları aracılığıyla kullanabildiğinizi belirtelim. Worktivity'nin öne çıkan özelliklerine baktığımızda zaman çizelgeleri, timelapse videolar, verimlilik ölçümü, ekran takibi, zaman takibi ve çalışan takibi yer alıyor.
Girişimin sunduğu zaman çizelgeleri özelliği sayesinde çalışanların giriş ve çıkış saatlerini kaydedebilir, mola sürelerini belirleyebilir ve proje bazlı çalışma sürelerini izleyebilirsiniz. Timelapse videolar ile çalışanlarınızın günlük faaliyetlerini kısa ve öz videolar şeklinde izlemeniz mümkün. Worktivity'nin verimlilik takibi özelliği ile çalışanlarınızın iş süreçlerinde ne kadar verimli olduğunu ölçerken, çalışanlar da aynı zamanda kendi performanslarını, çalışma sürelerini ve çalışma süreleri boyunca verimliliklerini takip ederek kendi süreçleri hakkında şeffaf bir farkındalık elde edebilir.
Ayrıca ekran takibi ile çalışanların bilgisayar ekranlarını anlık olarak takip ederek, iş süreçlerini gözlemleyebilir, zaman takibi özelliği ile çalışanların projeler üzerinde harcadıkları süreleri hassas bir şekilde ölçebilirsiniz. Son olarak Worktivity'nin çalışanlarınızın performansını ve katkısını değerlendirmek için gerekli verileri sunduğunu da belirtelim. Bu sayede takımınızın güçlü yönlerini öne çıkarırken ve zayıf noktaları keşfedebilirsiniz.
Mart 2023'te piyasaya sunulan ürünün şu anda Amerika, Almanya, Hindistan, Pakistan ve Türkiye'de 2000'in üzerinde aktif kullanıcısı bulunuyor. Şirket, günlük ortalama kullanım süresi söz konusu olduğunda dünyanın farklı yerlerinden kullanıcıların 24 saat boyunca Worktivity platformunda aktif olduğunu gözlemledi. Paylaşılan bilgilere göre girişim, bugüne kadar 5 milyon dakikadan fazla çalışma süresini ölçümledi. Girişim, Worktivity kullanıcılarının iş verimliliğinde yüzde 40 ila yüzde 70 arasında artış olduğu tespit ettiklerini de belirtiyor.
Wokrtivity’yi rakiplerden ayrıştıran en önemli özellikleri ise kullanıcı dostu arayüz tasarımları, performans takibi ve timelapse videolar özellikleri. Worktivity, kullanıcılara farklı ücretlendirme seçenekleri sunuyor. Bu anlamda kullanıcılar, aylık ya da yıllık abonelik paketlerinden ihtiyaçlarına uygun olanı seçebilir.
Gelecekteki büyüme hedeflerine odaklanan Worktivity ekibinin planları arasında platform özelliklerini geliştirmek, müşteri tabanını genişletmek ve yeni pazarlara açılmak yer alıyor.