Teknoloji şirketlerinin karbon emisyonlarındaki rolü

Samsung en büyük karbon ayak izine sahip olan teknoloji şirketi. Yılda 20,1 milyon metrik ton karbondioksit emisyonu yayıyor. Samsung, 2050 yılına kadar net sıfır stratejisine taahhüt etti. Bunun için 5 milyar dolardan fazla bütçe ayırdığını açıkladı.
Teknoloji şirketlerinin karbon emisyonlarındaki rolü

İki sene önce dünya çapında  36 milyar metrik ton karbondioksit (CO2) emisyonu açığa çıktı. Bu bir rekor olarak tanımlandı. Bu da iklim değişikliği konusunda harekete geçmekten başka bir seçeneği olmadığına işaret etti. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Hükümetlerarası Paneli'nin (IPCC) politika raporları dünya çapında karbon emisyonunun azaltılması ve dünyanın sıcaklığındaki artışın yıkıcı etkilerini hafifletmenin hayati önem taşıdığını gösteriyor. 

2022'nin Nisan ayında gazete haberlerinde Meta, Alphabet, Shopify, McKinsey ve Stripe'ın içlerinde bulunduğu bir grup teknoloji devi, 'Frontier' isimli bir girişim şirketi kurarak 2030 yılına kadar karbon yakalama teknolojilerini satın almak için toplam 925 milyon dolar bütçe ayırdıkları yazıldı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.