Microsoft Office'in varsayılan yazı tipi 15 yıl sonra değişti

Calibri, Office 2007'nin piyasaya sürülmesinden bu yana varsayılan Office yazı tipiydi. Microsoft'un yeni varsayılan fontu ise Aptos oldu.
Microsoft Office'in varsayılan yazı tipi 15 yıl sonra değişti

Microsoft'un Office programlarında varsayılan yazı tipi olarak kullandığı Calibri, 15 yılın sonunda değişti. Microsoft'un yeni varsayılan fontu ise 20. yüzyılın ortalarına ait İsviçre tipografisinden ilham alan yeni bir sans-serif yazı tipi olan Aptos.

Microsoft'un ana program yöneticilerinden Si Daniels, bugünden itibaren Aptos'un yüz milyonlarca kullanıcı için Word, Outlook, PowerPoint ve Excel'de yeni varsayılan yazı tipi olarak görünmeye başlayacağını söyledi. Bu yazı tipi, kısa bir süre sonra tüm kullanıcılar için varsayılan olacak. 

Aptos, Steve Matteson tarafından yaratıldı. Matteson daha önce, Windows varsayılan yazı tipi olarak kullanılmak üzere Microsoft tarafından lisanslanan Segoe'yu yaratmıştı. Microsoft, Segoe UI yazı tipi alt ailesini ilk olarak Windows Vista'da kullanmaya başladı ve Segoe UI yazı tipi, bugün hala Windows 11'de kullanılıyor. Matteson, orijinal Windows TrueType çekirdek yazı tiplerinin geliştirilmesi üzerinde de çalıştı. 

Aptos varsayılan olarak Calibri'nin yerini alacak olsa da Calibri yazı tipi yine de öncülleri Times New Roman ve Arial ile birlikte yeni bir yazı tipi menüsünün en üstünde yer alacak. Yani Calibri'ye alışmış olan kullanıcılar, bu yazı tipini hızlı bir şekilde seçebilecekler.

Calibri, Office 2007'nin piyasaya sürülmesinden bu yana varsayılan Office yazı tipiydi ve Times New Roman'ın yerine gelmişti. Microsoft'un bu son değişikliği çok büyük gibi görünmese de aslında bir devrin kapanışı diyebiliriz. Şimdi ise yeni bir varsayılan yazı tipi gelene kadar Aptos'a merhaba diyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.