Video ve reklam altyapıları geliştiren MotionWorks, APY Ventures'tan 300 bin dolar yatırım aldı

2023 yılında Alihan İplik, Tankut Akgül, Samet Özcan ve Göktürk Tanyeri tarafından kurulan MotionWorks, APY Ventures Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonundan 300 bin dolar yatırım aldı.
Video ve reklam altyapıları geliştiren MotionWorks, APY Ventures'tan 300 bin dolar yatırım aldı

Video ve reklam altyapıları geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan MotionWorks, yatırım aldığını duyurdu. MotionWorks tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, APY Ventures Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonundan 300 bin dolar yatırım aldı.

2023 yılında Alihan İplik, Tankut Akgül, Samet Özcan ve Göktürk Tanyeri tarafından kurulan MotionWorks, aldığı 300 bin dolarlık yatırımı Türkiye pazarında büyümek için kullanacak. MotionWorks, dijital TV için özel olarak geliştirdiği, yapay zeka ile desteklenen video ve reklam altyapıları sayesinde TV kanallarının ve dijital platformların izleyicilerine ve reklam verenlere sunduğu servisleri ileri boyuta taşımalarını hedefliyor.

MotionWorks’un şu an için TRT kanallarına ve TRT’nin yeni dijital platformu Tabii’ye servis verdiğini de ekleyelim. Girişim, ülkemizdeki başka platformlarda da test süreçlerine devam ediyor.

Son yıllarda TV içeriklerinin canlı veya tekrar izlemeler ile birlikte telefon, akıllı TV’ler ve oyun konsolları gibi farklı cihazlar üzerinden tamamen internet üzerinden tüketildiğini belirten MotionWorks kurucu ortağı Alihan İplik, kendine özgü dinamikleri olan TV ekosistemi için pazardaki mevcut video ve reklam altyapılarının olması gereken deneyimi sağlamakta eksik kaldığını paylaştı.

İplik, MotionWorks’u kurarken tüm bu durumları göz önünde bulundurarak sadece dijital TV için özel olarak kurgulanmış bir ürün geliştirdiklerini de sözlerine ekledi. 

Günümüz dünyasında kullanıcıların TV içeriklerini internet üzerinden tüketmelerinin dijital kanallardaki reklam altyapısı ihtiyacını net bir şekilde ortaya çıkardığını aktaran APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli ise bu minvalde alanında 10 yıl tecrübesi bulunan MotionWorks ekibi ve bu ekibin elinden çıkmış olan programatik reklam altyapısı teknolojisinin yakaladığı ürün-pazar uyumu ile önce lokal dominasyonu yakalayacağını sonra da global pazarda önemli ölçüde yer edineceğini düşündüklerini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.