Google, çalışanlarını dahili bilgileri yapay zeka sohbet robotlarına girmemeleri konusunda uyardı

Google çalışanlarına, herhangi bir gizli bilgiyi Bard'a veya başka herhangi bir yapay zeka sohbet robotuna göndermemeleri tavsiye edildi.
Google, çalışanlarını dahili bilgileri yapay zeka sohbet robotlarına girmemeleri konusunda uyardı

Yapay zekanın son birkaç ayda yaşadığı şahlanma hayatın her alanında hissedilir bir noktaya ulaştı. Bu kapsamda OpenAI'ın ChatGPT'si en fazla talep gören araç olurken, Microsoft ve Google gibi teknoloji devleri de kendi yapay zeka sohbet robotlarıyla piyasada adından söz ettirmeye başladı. Ancak buna rağmen Google'ın çatı şirketi Alphabet, çalışanlarını Bard da dahil olmak üzere yapay zeka sohbet robotları konusunda uyardı. 

Reuters'a göre Google çalışanlarına, herhangi bir gizli bilgiyi Bard'a veya başka herhangi bir yapay zeka sohbet robotuna göndermemeleri tavsiye edildi. Bunun nedeni ise gizlilik endişeleri. Zira yapay zeka sohbet robotları ile yapılan konuşmalar sadece sohbette kalmıyor ve yapay zeka şirketleri bu sohbetlerin içeriğini depoluyor. Bu şirketler, kullanıcılar ve yapay zeka sohbet robotu arasında gönderilen mesajlara erişebilen ve bunları inceleyebilen insan çalışanlara sahip. Bu da haklı olarak bazı endişeleri beraberinde getiriyor. 

Buna ek olarak, araştırmacılar yapay zeka dil modellerinin çoğunlukla kendilerine sunulan veriler üzerinde eğitiyor. Bunun altında, yapay zeka sohbet robotunun kullanıcıya nasıl daha iyi hizmet vereceğini öğrenmesi yatsa da söz konusu durum, yapay zeka sohbet robotlarının bir kullanıcı tarafından gönderilen bilgileri diğer kullanıcılarla konuşmalarında paylaşmasıyla da sonuçlanabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra Google, Reuters'a teknolojisinin sınırlamaları konusunda şeffaf olmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca şirket, yapay zeka programlarından elde ettiği reklam ve bulut gelirinin yanı sıra milyarlarca dolarlık yatırımla kendi sohbet robotu Google Bard'ı 180 ülkede ve 40'tan fazla dilde kullanıma sunuyor.

Şirketin bu işin içinde olarak böyle bir yorum yapmış olması doğal olarak akılları karıştırıyor. Ne olursa olsun yapay zeka ve insan arasına bir sınır koymak önemli gibi görünüyor. Bu kapsamda Avrupa Parlamentosu da geçtiğimiz günlerde yapay zeka yasasını kabul etmişti. Yasanın 2024 yılında yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.