Canva'dan geliştiricilere özel yenilikler: Yeni bir platform ve 50 milyon dolarlık fon

Canva, geliştiricilere özel bazı yeniliklerini duyurdu. Bu yeniliklerden ilki 50 milyon dolarlık "Canva Developers Innovation Fund"; diğeri ise yeni bir geliştirici platformu.
Canva'dan geliştiricilere özel yenilikler: Yeni bir platform ve 50 milyon dolarlık fon

Canva'nın ilk geliştirici konferansı Canva Extend, dün San Francisco'da gerçekleşti. Şirket bu konferansta geliştiricilere özel bazı yeniliklerini duyurdu. Bu yeniliklerden ilki 50 milyon dolarlık "Canva Developers Innovation Fund"; diğeri ise yeni bir geliştirici platformu.

Adobe ve Figma gibi şirketlerle rekabet eden ve tasarımı herkes için daha kolay bir hale dönüştüren Canva, aylık 135 milyon aktif kullanıcısı olduğunu iddia ediyor. Bu durum, oluşturdukları uygulamalar için para talep edebilecek bağımsız geliştiriciler de dahil olmak üzere birçok geliştiricinin ilgisini çekebilecek bir potansiyel diyebiliriz. 

Canva'nın geliştirici platformu

Yeni geliştirici platformunun odak noktası bir iframe içinde çalışan bir JavaScript dosyası olarak tanımlanan Canva uygulaması. Dosya daha sonra hem web tabanlı bir hizmet hem de çeşitli platformlarda bir uygulama olan Canva içinde görüntülenebiliyor ve kullanıcının tasarımıyla etkileşime giren bir dizi API'ye erişebiliyor. Geliştiriciler uygulama oluşturmak için artık herkese açık olan Canva Apps SDK'e erişebiliyor.

Bu API'lar, yapay zeka destekli araçlar ve iş akışı entegrasyonlarından tasarım geliştirmelerine kadar çok çeşitli uygulamaların oluşturulmasını sağlıyor. Canva Apps'in müşterilerin içerik almasına ve eklemesine, tasarımlarını düzenlemesine, kullanıcıların kimliğini doğrulamasına, çalışmalarını dışa aktarmasına ve yayınlamasına ve veri sağlamasına olanak tanıyacağı belirtiliyor. Canva, API'ların uyumlu bir şekilde çalışarak Canva kullanıcılarına işlerinde yeni yollar sunacağını da söylüyor.

50 milyon dolarlık fon

Canva'nın yatırım girişimi ise uygulama geliştiricilere uygulamalarını Canva App Marketplace üzerinde oluşturma, büyütme ve pazarlama konusunda destek sağlamayı amaçlıyor. Fonun, özellikle global pazarda yeterince temsil edilmeyen gruplardan gelen geliştiricilerin uygulama konseptlerini somut ürünlere dönüştürmelerine yardımcı olmak için finansal hibeler ve uzman rehberliği sunacağının altı çiziliyor. 

Bu duyuruların yanı sıra şirket, Canva Extend'de bazıları halihazırda mevcut olan ve bazıları yakında piyasaya sürülecek olan 20'den fazla uygulamadan oluşan bir koleksiyonu da tanıttı. Bu uygulamalar, kullanıcıların Issuu yayıncılık platformu aracılığıyla dergi yayınlamasına, Soundraw'ın yapay zeka teknolojisini kullanarak ses oluşturmasına ve D-ID ile yapay zeka tarafından oluşturulan avatarlar oluşturmasına imkan tanıyacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.