Nasdaq, Fintech girişimi Adenza'yı 10.5 milyar dolara satın alıyor

Satın alma 5.75 milyar dolar nakit ve 85.6 milyon Nasdaq hisse senedi (common stock) karşılığında gerçekleşti. 
Nasdaq, Fintech girişimi Adenza'yı 10.5 milyar dolara satın alıyor

Nasdaq, Thoma Bravo'nun sahibi olduğu fintech girişimi Adenza'yı 10.5 milyar dolara satın alıyor. Satın alma 5.75 milyar dolar nakit ve 85.6 milyon Nasdaq hisse senedi (common stock) karşılığında gerçekleşti. 

Nasdaq, satın almanın nakit kısmı için bir köprü finansmanı aldı. Anlaşmanın imzalanması ile kapanışı arasında yaklaşık altı ila dokuz aylık bir süreç bulunuyor. Bu süreçte Nasdaq, 5.9 milyar dolar borç almayı planlıyor. 

Bu satın alma Nasdaq'ın en büyük satın alması olarak konumlanıyor. Yapılan açıklamaya göre Nasdaq, tedavüldeki hisselerinin yaklaşık yüzde 14,5'ini Adenza'nın sahiplerine vermeyi planlıyor. Adena'nın yıllık gelirlerinin ise 2023'te 590 milyon dolara ulaşması planlanıyor. 

Piyasa Platformları (Market Platforms) başkanı olarak görev yapan Tal Cohen'in açıkladığına göre Nasdaq, Adenza ile müşterilerinin riskleri yönetmesi ve yasalara uyumluluk göstermesi için temel yazılım ve teknoloji çözümlerinden oluşan eksiksiz bir paket sunabilecek.

Bu arada Thoma Bravo'nun 2020'de AxiomSL ve 2021'de Calypso Technology'yi satın almasının ardından, iki şirketi birleştirerek Adenza'yı ortaya çıkardığını belirtelim. Londra ve New York merkezli Adenza, bankalara, sigorta şirketlerine, brokerlara ve finansal hizmet sunan şirketlere hizmet veriyor. 

Nasdaq ise Nisan ayında açıkladığı ilk çeyrek karıyla Wall Street analistlerinin beklentilerini aşmıştı. Bu sonucun Verafin satın almasıyla ilişkili olduğu düşünüldü. Bu noktada Nasdaq'ın 2.75 milyar dolara Verafin'i satın aldığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.