SPONSORLU

WhatsApp ile Diyaloğa Dayalı Pazarlama [Kılavuz]

Diyaloğa dayalı pazarlama, mesajlarınızı sorunsuz ve doğrudan kullanıcılara ulaştırmanızı sağlayacak pazarlamanın geleceğidir. WhatsApp ise bunu başlatmak için en doğru kanallardan biridir.
WhatsApp ile Diyaloğa Dayalı Pazarlama [Kılavuz]

Her kanalda olduğu gibi işletmelerin, erişim kolaylığı, basitlik ve nüfusun büyük bir kısmına ulaşabilme yeteneği hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğurabilir. Eğer siz yapabiliyorsanız diğer firmalar da bir şekilde yapabilir ve çok geçmeden platformlara olan aboneliği artırarak elde edeceğiniz gelişimi sağlamak daha da zorlaşacaktır. E-posta kanalı bunun mükemmel bir örneğidir. Her yerde bulunan ve erişimi kolay olan e-posta, olağanüstü bir yatırım getirisi sağlar; ancak yıllar geçtikçe mesajlarınızın okunduğundan emin olmak bir yana, mesaj kutularına ulaşmak dahi zorlaşmıştır.

Kılavuzu İndirmek İçin Tıklayın

Bir diğer taraftan, işletmeler aynı anahtar kelimeler için birbirleriyle rekabet ettikçe ücretli reklam kanalları katlanarak daha da pahalı hale gelmektedir. Çeşitli pazarlama faaliyetleri için çok değerli bir veri kaynağı olan üçüncü parti çerezler artık günümüzde kullanılamadığı için pazarlamacılar da reklamlarında kullanabilecekleri güvenilir, birinci parti veri elde etmenin yollarını aramaktadır.

Daha çok reklam vermeye teşvik eden sosyal medya kanallarında da organik erişim tüm zamanların en düşük seviyesindedir. Tüm yerleşik kanallardaki bu öde-oyna (pay-to-play) yaklaşımı, kitlenize ulaşmak için ilerleyen günlerde daha da yüksek bütçelere ihtiyaç duyacağınızın habercisidir.

Pazarlama mesajlarını mümkün olduğunca sorunsuz bir şekilde doğrudan tüketicilere ulaştıran ve onlara tek taraflı yayın yapmak yerine sohbet ederek iletişim kurmanızı sağlayan diyaloğa dayalı pazarlama, pazarlamanın geleceğidir. Bu noktada WhatsApp, geniş popülaritesiyle bu yaklaşımı benimsemek ve başlatmak için harika bir platformdur.

Kılavuzu İndirmek İçin Tıklayın

WhatsApp, şimdiye kadar birçok işletmenin müşteri hizmetleri departmanına müthiş katkılar sağlamış, sağlamaya da devam etmektedir. Pazarlama mesajlarının yayına alınmasıyla da gerçek potansiyeli ortaya çıkmış, müşteri etkileşiminde çok daha güçlü bir platform haline dönüşmüştür. Markaların tüketicileriyle her gün tercih ettikleri platformlarda buluşma zorunda olduğu Omnichannel bir dünyada, iki milyar gibi bir kullanıcı kitlesine sahip WhatsApp, çok cazip bir pazarlama önerisi sunmaktadır.

Yüzde 90’lardaki açılma oranı, doğrudan mesaj gönderme ve iletişimi kişiselleştirme becerisi, çok çeşitli içerik formatları ve elbette müşterilerinize çift yönlü mesajlaşma keyfini sunması ile WhatsApp, fark yaratmak isteyen pazarlamacılar için vazgeçilemez fırsatlar sunmaktadır.

Diyaloğa Dayalı Pazarlama için en uygun kanallardan biri olan WhatsApp hakkında CM.com’un hazırlamış olduğu kılavuz sayesinde platformun sunduğu tüm yeni özellik ve faydalar hakkında geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.

Pazarlama mesajları ile farklı kullanım senaryolarından WhatsApp Business kullanmanın avantajlarına, uyulması gereken kurallardan yönetmeliklere kadar ihtiyacınız olan tüm bilgiye bu adresteki WhatsApp Pazarlama kılavuzunu indirerek ulaşabilirsiniz.

Eğer WhatsApp Business ile henüz tanışmadıysanız tüm temel bilgilere ulaşabileceğiniz WhatsApp Business kılavuzuna da bu adresten erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.