Sermaye artırımı gerçekleştiren Öncü GSYO'nun yeni sermayesi 5,3 milyar TL oldu

2,5 milyar TL bedelli sermaye artırımı gerçekleştiren Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yeni sermayesi ise 5,3 milyar TL oldu.
Sermaye artırımı gerçekleştiren Öncü GSYO'nun yeni sermayesi 5,3 milyar TL oldu

Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'ndan sermaye artırımı gerçekleştirerek sermayesini 3 Milyar TL'ye çıkardığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Doğan Holding’in girişim sermayesi yatırım fonu olarak karşımıza çıkan Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, yeni bir sermaye artırımı gerçekleştirdi.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, sermaye artırımı ile birlikte sermayesini 5 milyar TL'nin üzerine çıkardı. Hatırlatmak gerekirse Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın mevcut sermayesi 2,8 milyar TL seviyelerindeydi.

2,5 milyar TL bedelli sermaye artırımı gerçekleştiren Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yeni sermayesi ise 5,3 milyar TL oldu. Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın son zamanlarda neler yaptığınıza baktığımızda ise karşımıza iki önemli yatırım çıkıyor.

Düşyeri'nin geçtiğimiz yılın Mart ayında Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın da katıldığı turda 35 milyon dolar değerleme ile 3,7 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın diğer önemli yatırımı olarak ise karşımıza Karel çıkıyor. Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ülkemizdeki elektronik sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan Karel Elektronik şirketinin yüzde 40 hissesini de satın aldı.

Bülten içinde yer alan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Şirket) tarafından ihraç edilecek paylar Şirket’in mevcut ortakları (nitelikli yatırımcı sıfatı ile) Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ile D Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alınacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.