Yetişkinlerin yüzde 39'u hastalandıklarında doktor yerine Google'a danışmayı tercih ediyor

Kullanıcılar, teknolojinin de gelişmesiyle kendi kendilerine teşhis koyabilmek için herhangi bir basit belirtiyi bile Google'da arıyor. Bunun yarattığı kaygı bozukluğu, insanın psikolojisini önemli ölçüde etkiliyor.
Yetişkinlerin yüzde 39'u hastalandıklarında doktor yerine Google'a danışmayı tercih ediyor

2019'da 175 milyar dolar olan dijital sağlık sektörünün 2025 yılına kadar 660 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Özellikle Covid-19 pandemisinin getirdiği yasaklarla birlikte gelişen sektör, pandemi sonrası bazı olumsuz alışkanlıklar yarattı. 

İnsanlar hastalıklarını kendi kendine teşhis etmeye yöneldi. Kullanıcılar, teknolojinin de gelişmesiyle kendi kendilerine teşhis koyabilmek için herhangi bir basit belirtiyi bile aratıyor. Bunun yarattığı kaygı bozukluğu insanın psikolojisini önemli ölçüde etkiliyor. İnsanlar, en fazla, hıçkırık, horlama, böbrek taşı, kronik yorgunluk, grip, normal kan basıncı, kolestrol, yüksek tansiyon, dikkat bozukluğu ve şeker hastalığı konularında araştırma yapıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.