CEECAT Capital, uydu şirketi EnduroSat'a yatırım yaptı

CEECAT Capital, "Space as a Service" hizmetleri sunan ve uydu üretimi gerçekleştiren EnduroSat'a yatırım yaptı.
CEECAT Capital, uydu şirketi EnduroSat'a yatırım yaptı

CEECAT Capital, "Space as a Service" hizmetleri sunan ve uydu üretimi gerçekleştiren EnduroSat'a yatırım yaptı. Şirket yatırımı, karmaşık uydu endüstrisini modern bir veri hizmetine dönüştürme misyonunu hızlandırmak için kullanacak. Böylece yörüngedeki yüzlerce sensörden bulut üzerindeki uzay verilerine anında erişim ve işlem yapılmasını sağlanacak. 

2015 yılında Raycho Raychev tarafından kurulan EnduroSat tüm donanım ve yazılım ihtiyaçlarını kendi bünyesinde karşılıyor. Bulgaristan merkezli şirket, başlangıçta donanım çözümleri tedariğine odaklanmış olsa da günümüzde "Space as a Service" alanında hareket ediyor. Şirketin hedefi uzay verisinin evrensel olarak erişilebilir olması. Bu bağlamda şirket, uydu endüstrisinin açık veri platformuna dönüştürmeyi planlıyor. 

Şirketin 2017'den bu yana tohum öncesi dahil olmak üzere 5 yatırım turunda toplamda 16.1 milyon euro yatırım aldığını ekleyelim. EnduroSat, A serisini CEECAT Capital yatırımı ile kapattı. Bu yatırımın finansal detayları ise henüz açıklanmadı. 

Şirket şimdiye kadar 210 müşteriye hizmet verdi ve müşterileri için şu anda yörüngede yerini almış ola  2500 uydu modülü üretti. 

CEECAT Capital ortağı Anthony Stalker yaptığı açıklamada Raycho Raychev'in başarılarına dikkat çekerek, kendisinin vizyonunu başlattıklarını dile getirdi. Stalker, uzayın geleceği konusunda EnduroSat'ın değişim yaratabileceğini ve endüstride bir lider olarak öne çıkabileceğini vurguladı. 

Raycho Raychev ise uzayın evrensel olarak erişilebilir olabileceği vizyonunu CEECAT Capital ile birlikte gerçekleştirmeye çalışacaklarını açıkladı. Ölçeklenmenin asla kolay bir iş olmadığını ifade eden Raychev, en büyük farkı ise doğru ortakların yarattığının altını çizdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.