Yapay zekâyı NFT likidite ile birleştiren yerli girişim Ginoa, ilk yatırımını aldı

Ginoa, ilk yatırımını TechOne Venture Capital, DOMiNO Ventures, Aegean Ventures ve Lima Ventures'tan aldı.
Yapay zekâyı NFT likidite ile birleştiren yerli girişim Ginoa, ilk yatırımını aldı

Ginoa; ilk yatırımını TechOne Venture Capital, DOMiNO Ventures, Aegean Ventures ve Lima Ventures'tan aldı. Yakın zamanda yapay zekâ destekli GinoaGPT'yi piyasaya süren girişim,  kullanıcıların NFT analizlerinden yararlanmasına yardımcı oluyor. Ginoa, aldığı ilk yatırımla birlikte Yapay Zekâ-NFT-Analitik üçgeninde hizmet sunan lider bir sağlayıcı olmayı hedefliyor.

Ginoa, kullanıcıların yatırımları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olan yapay zekâ destekli sohbet robotu GinoaGPT'yi hayata geçirmek için yapay zekâ yeteneklerini genişletiyor. Chatbase.co tarafından desteklenen GinoaGPT, kullanıcıların NFT'ler, NFT koleksiyonları ve Ginoa’ya ilişkin önemli detaylar hakkında bilgi almalarını sağlıyor. Bu sayede kullanıcıların koleksiyonlar, aşırı değerli ve düşük değerli NFT'ler, satış rakamları, işlem hacmi, fiyatlandırma, değerli özellikler ve telif ücretler hakkında gerçek zamanlı verilere erişmesi sağlanıyor.

Ginoa'nın amiral gemisi ürünü olan Barterplace ise herkesin NFT dünyasını keşfetmesine ve kişiler arası değiş-tokuşa imkan tanıyor. Platform, UpShot ortaklığı ile yapay zekâ odaklı NFT değerleme verilerini kullanıcı dostu bir şekilde sunarken, on binlerce NFT koleksiyonundan 50 milyondan fazla NFT'yi yüzde 95'in üzerindeki etkileyici bir doğruluk oranıyla değerlendiriyor.

Platformun gerçek zamanlı portföy takibi ve doğru hesaplamalar sergilemesiyle dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Düşük işlem ücretlerinin de dahil olduğu özellikleri, Ginoa’yı alternatif likidite sistemleri arayanlar için önemli bir konuma yerleştiriyor. 

Samet Duman, Bartu Utku, Batıkan Çetin ve Erdem Akdemir tarafından birkaç yıl boyunca yürütülen NFT araştırmalarının ardından 2021 yılında hayata geçen Ginoa, ekipteki isimlerle de dikketleri üzerine çekiyor. Aktif olarak Ginoa’nın COO'su unvanıyla çalışmalarına devam eden Aleyna Doğan; Vayner3, Rarible, Defiant News, ONE37pm ve CryptoSlate’teki girişimlerinden kapsamlı bir NFT deneyimiyle öne çıkmakta. Ginoa'nın ekibi ise MIT yapay zekâ araştırmacıları tarafından danışmanlık verilen son teknoloji Web3 mühendisleri ve makine öğrenimi mimarlarından oluşuyor.

Ginoa'nın NFT odaklı yapay zekâ çözümü

Portföylerini genişletmek isteyen NFT sahipleri; projeye güven, değerleme, tasfiye ve ücretler dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Yapay zekâ bir projenin doğru değerini tahmin eden kalıpları belirlemek için NFT piyasa verilerini analiz edip özetleyerek, yatırımcıların riskleri en aza indirmelerine ve getirileri en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olabiliyor.

Ginoa CEO'su Samet Duman Ginoa’nın yöneldiği alana ve getirdiği çözümlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

"NFT'ler gibi dijital varlıkların son derece istikrarsız olan değerleri, özellikle NFT sahipleri için önemli bir sorun hâline geldi. Sonuç olarak, NFT alıcı ve satıcıları, güvenlik ve değerleme sorunları nedeniyle işlemleri tamamlamakta zorluklarla karşılaşıyor. Biz, alandaki sorunlara çözüm getirebilmek adına yapay zekâ altyapısından yararlanarak NFT değerlemeleri, portföy analitiği ve ticaret hizmetleri ile bu sorunları çözmek için Ginoa'yı yarattık."

Ginoa, dünya çapındaki kullanıcılara Yapay Zekâ-NFT-Analitik üçgeninde çeşitli hizmetler sunan lider bir sağlayıcı olmayı hedefliyor. Girişim, elde edilen fonla, bu yıl içinde Autonomous NFT Trader adlı, cüzdan davranışına dayalı kişiselleştirilmiş bir takas sistemi olan ve tek tıkla takasa imkan tanıyan ek bir ürünü piyasaya sürmeyi kurguluyor. 

Ginoa, mevcut ürünleri için de pazarlama stratejileri uygulamayı planlarken,  yeni ürün geliştirmeleri ve önemli ortaklık anlaşmalarıyla birlikte NFT pazarında etkin bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. 

Üç kıtada ve beş ülkede faaliyet gösteren Ginoa ekibi, sektör trendlerini yakından takip ediyor ve kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı ve kesin çözümleri sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.