Slash Ventures ve Earnify anlattı: İçeriğin Web3 Dönüşümü

Blockchain tabanlı projelere yatırım yapan Slash Ventures, Webrazzi XYZ’te tanıtılırken; fonun ilk yatırım yaptığı girişim Earnify da sahnedeydi. 
Slash Ventures ve Earnify anlattı: İçeriğin Web3 Dönüşümü

Dijital pazarlamadan, e-ticarete web3 hayatımızda nasıl yer alacak sorusunun cevabını sizlere aktaran  Webrazzi XYZ3 Mayıs 2023'te yani bugün Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşti. Webrazzi XYZ'nin X sahnesinde Slash Ventures'ın Managing Partner'ı Ali Erhan Tamer ve Earnify kurucusu ve CEO'su Fatih Taşdemir'in yer aldığı oturumda  "İçeriğin Web3 Dönüşümü" konuşuldu. 

Slash Ventures, Web3 girişimlerini tokenize etmeye odaklanan yeni nesil web3 yatırım girişimi olarak öne çıkmakta. Kurum, hem yatırım yaptığı girişimleri tokenize etmek hem de yürütme tarafında aktif rol almayı planlıyor. Slash Ventures, 2023'ün sonuna kadar 10 yatırım yapmayı amaçlıyor. Blockchain tabanlı projelere yatırım yapan Slash Ventures, Webrazzi XYZ’te tanıtılırken; fonun ilk yatırım yaptığı girişim Earnify da sahnedeydi. 

Earnify ise platformların mevcut yapılarını tokenize ederken oyunlaştıran bir web3 teknoloji sağlayıcısı olarak konumlanıyor. Earnify'ın sunduğu çözümler arasında DeFi cüzdanları ile üyelik entegrasyonu, Web3 Sadakat programı ile oyunlaştırma, Akıllı kontratlarla içerik yönetimi, Web3 CMS hizmeti, Sadakat/Fayda Token arzı, Sadakat/Fayda Token Listeleme, İçerik NFT’leri arz ve listeleme yer alıyor. 

Earnify platformların sunduğu hizmetleri web3 platformuna taşırken platformun kullanıcılarına oyunlaştırılmış yeni faydalar yaratmakta. Bu faydaları, yeni kullanıcı ve trafik kazanımı, yeni gelir modelleri ve gelirin içerik üreten ve tüketenleri ile paylaştırma, dijital trendleri yakalama fırsatları sağlama ve metaverse geçişinin hızlandırılması olarak sıralayabiliriz. 

Earnify ile platformların oyunlaştırılması kapsamında içerik üretimi ve etkileşimde kazanç sağlama söz konusu olacak. Oyunlarda gördüğümüz play to earn modelinin Earnify çatısı altında read to earn, write-to-earn, share to earn, review to earn ve play to earn gibi yapılara dönüştüğünü belirtelim. 

Earnify, medya, e-ticaret, etkinlik ve organizasyon ekosistemlerinde Web3 dönüşümünü gerçekleşetirebilir. Girişim, ilk uygulamasını 2017 yılından beri kripto para ve blockchain alanında içerik üreten Koin Bülteni üzerinde gerçekleştirdi. Bu yaklaşım ile Merkeziyetsiz haberciliğe odaklanan Koin Bülteni,  DeFi cüzdanları ile üyelik, Okudukça kazan, Yazdıkça kazan, İnceledikçe kazan, Oynadıkça kazan özellikleri sunuyor. Bununla birlikte kullanıcıları, Koinb token ile ödüllendiriyor. 

Girişim ilerleyen dönemde anonim içerik üretimi ve onaylıyıcı yapısını devreye almayı planlıyor. Böylece içerik denetiminin merkeziyetsiz hale getirilmesi söz konusu olacak. Ayrıca içerik oylama kapsamında en çok oy alan içeriğin yazarı ve oylayıcıları arasında dağıtılan ödüller de girişimin Web3 vizyonunun bir parçası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.