Yenilenmiş ürün kapsamına bilgisayar, akıllı saat, oyun konsolu ve modemler eklendi

Yenileme konusunda yetki belgesine sahip olan yenileme merkezleri, kapsamın genişletilmesi ile birlikte akıllı telefon ve tabletlerin ardından bilgisayar, akıllı saat, oyun konsolu ve modemleri de yenileyebilecek.
Yenilenmiş ürün kapsamına bilgisayar, akıllı saat, oyun konsolu ve modemler eklendi

Refurbished olarak adlandırılan yenilenmiş teknolojik ürünlerin kullanımı, hem ülkemizde hem de tüm dünyada hızla artıyor. Akıllı telefon ve tabletlerin yenilenerek tekrardan satılmasına izin verilmesi ile birlikte ülkemizde pek çok yenilme merkezi de açıldı.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir tebliğe göre yenilenmiş ürünlerin kapsamı genişletildi. Hatırlatmak gerekirse bugüne kadar sadece akıllı telefon ve tabletlerin yenilenerek satılmasına izin veriliyordu. Tebliğde yer alan bilgilere göre bundan sonra bilgisayar, akıllı saat, oyun konsolu ve modemler de yenilenerek satılabilecek.

Yenileme konusunda yetki belgesine sahip olan yenileme merkezleri, kapsamın genişletilmesi ile birlikte akıllı telefon ve tabletlerin ardından bilgisayar, akıllı saat, oyun konsolu ve modemleri de yenileyebilecek. Tebliğde yer alan bilgilere göre akıllı telefonların pilleri ile ilgili yeni bir karar da alındı.

Pil kapasitesi yüzde 85'in altına düşen akıllı telefonların yenilenerek tekrar satışa sunulabilmesi için pillerin değiştirilmesi şartı getirildi. Bir diğer değişiklik ise yenileme yetki belgesi alma konusundaki ödenmiş sermaye şartı oldu. Bugüne kadar 10 milyon TL olan ödenmiş sermaye şartı 30 milyon TL'ye çıkarıldı. Ödenmiş sermayesi 30 milyon TL'nin altında bulunan şirketlerin 1 Ocak 2024 tarihine kadar ödenmiş sermayelerini 30 milyon TL'ye tamamlamaları gerekiyor.

Ülkemizdeki pek çok e-ticaret sitesinde yenilenmiş akıllı telefon ve tabletlerin satıldığını da hatırlatalım. İlerleyen dönemlerde bu siteler üzerinden yenilenmiş bilgisayar, akıllı saat, oyun konsolu ve modemlerin de satıldığını görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.