Twitter, nefret söylemini içeren içerikleri bir etiketle sınırlayacak. Yani şirketin nefret söylemi politikasını ihlal eden tweet'lere bir etiket eklenecek ve böylece paylaşımın daha az kişi tarafından okunmasını sağlanarak tweet'in görünürlüğü kısıtlanmış olacak. Bu özellik ile tweet, arama sonuçlarından, ürün içi önerilerden, gündemden, bildirimlerden ve ana sayfa zaman akışlarından kaldırılacak. Kullanıcıya bu kararın gerekçesi konusunda daha fazla bilgi edinme imkanı da sunulacak.
Şirket, etiketlerin yalnızca "tweet düzeyinde" uygulanacağını ve bunun bir kullanıcının hesabını etkilemeyeceğini belirtti. Yani Twitter, 2000’lerin başında internette bazı içeriklerin diğerleri kadar görünmemesini sağlayan "shadowban" (gölge yasağı) kavramını uygulayacak. Bu da platformdaki kullanıcılar tamamen susturulmadan rahatsız edici konuşmaların yayılmasınının önleneceği anlamına geliyor.
Elon Musk, Nisan 2022'de şirketi 44 milyar dolara satın aldıktan sonra bir dizi değişiklik yapmaya başladı. "Nefret Söylemi" ile ilgili kuralları yeniden düzenleme de bunlardan biriydi. Musk, Twitter’ın ifade özgürlüğü için uygun bir ortam yaratamadığını savunuyordu. Musk’ın bu tutumu nefret söylemine göz yumacağı endişesine neden oldu.
2022'nin nisan ayında Elon Musk, Twitter'da askıya alınan hesapların platforma yeniden dönebileceğini söyledi. Elon Musk Twitter'da askıya alınan hesaplar için bir anket oluşturdu. ABD Başkanı Donald Trump’ın da olduğu bazı hesapların yasağını kaldırdı. 6 Ocak 2021 Kongre baskını sürecinde Twitter hesabı kapatılan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabı yeniden açıldı.
Ama rap şarkıcısı Kanye West’in hesabına yasak getirilmesine ses çıkarmamıştı. West'in siyahilere ve Yahudilere yönelik paylaşımları Instagram ve Twitter tarafından kaldırıldı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap