Atakan Başaran, Ozan Ülker, Güneykan Özkaya ve Emre Bozkurt tarafından kurulan Geeklyzer, veri odaklı, yapay zeka destekli kullanımı kolay bir panel ile pazarlamacılar için Influencer Marketing sürecini kolaylaştırıyor. Böylece markalar, Influencer Marketing’in gücünden etkin bir şekilde faydalanabiliyor.
Girişimin ekibi şu an için yalnızca kurucu ortaklardan oluşmakta. Girişimin kurucuları, ürün geliştirme sürecinde hazır bir altyapı kullanmadığını belirtiyor. Ekip, MVP’inin alt yapısını geliştirmeye 2022’nin Eylül ayında başlamış olsa da; projenin tasarlanmaya ve yol haritasının çizilmeye başlanması 2022’nin Şubat ayını buldu. Başlangıçta yalnızca Instagram incelemesi olarak çalışan MVP’nin beta sürümü ise tamamlandı. Ürünün Nisan ayı içinde satışa açılması bekleniyor. Satış sürecinin başlamasından kısa süre sonra da diğer sosyal medya platformlarının hizmetlere eklenmesi planlanıyor.
Girişimin rakipleri arasında HypeAuditor, Storyclash ve Traackr gibi global şirketler yer alıyor. HypeAuditor analiz, Traackr ve Storyclash de marka ve rekabet takibine ağırlık verdiği için bu 3 şirketin hizmetlerinin güçlü olduğu noktalar ayrışıyor ancak Geeklyzer, rakiplerin sunduğu tüm veri ve analizlerini daha detaylı ve doğru şekilde sunmayı hedefliyor.
Kurucu ortak Atakan Başaran'ın aktardıklarına göre; her geçen yıl beklentileri aşarak büyümeye devam eden Influencer Marketing, veriye dayalı birçok analiz ile incelenebilecek iken, hala ER (Engagement Rate) gibi hata payı yüksek, oldukça basit ve anlam ifade etmeyen analizlerle incelenmekte. Bu noktada girişimin, sonuç odaklı, yenilikçi analizler ile çizilen projelere uygun, beklentileri karşılayabilecek doğru Influencer seçimine imkan sağlayacağını belirtelim. Böylece girişim, verimsizlik sonucu oluşan büyük maliyet kayıplarının önüne geçmeyi de amaçlıyor.
Atakan Başaran, yenilikçi analiz yöntemlerini şu ifadelerle aktarıyor:
Bu yenilikçi analizlere örnek olarak takipçilerinin, Influencer’ın yaptığı paylaşımları ne kadar detaylı incelediğine dair tahminleme analizini, Influencer’ın takipçilerinin o Influencer'a duyduğu hayranlık seviyesine göre süper fan’dan süper low’a olmak üzere 5 kategoriye ayrıldığı analizi, birden çok Influencer içeren projelerde Influencer’ların takipçi kesişimleri ve ulaşabilecekleri potansiyel tekil kişi analizini ve bunun gibi birçok örneği verebiliriz. Ayrıca Geeklyzer, nano’dan mega’ya tüm Influencer’ları ve yaptıkları paylaşımları her gün otomatik olarak eksiksiz takip ederek, çalıştığı şirketlerin sosyal medyadaki gözü olacak ve bu sayede şirketlere detaylı benchmark oluşturacak.
Bunlara ek olarak Geeklyzer, proje sonuç tahminleme ve anlık proje takibi gibi daha birçok hizmeti de web panelinde barındırıyor. Girişimin hedef kitlesi, medya ajansları, Influencer ajansları ve Influencer Marketing yapan markalar. Aslına bakarsanız, bu son kategori, büyük ölçekli markalardan orta ölçekli işletmelere geniş bir skalayı kapsıyor.
Girişimin gelir modeli, başlangıçta B2B aylık/yıllık modül abonelikleri ve tek seferlik ek talep anlaşmaları üzerinden ilerleyecek. Girişimin henüz fiyat politikasını netleştirmediğini belirtelim. Paylaşılan bilgilere göre, Geeklyzer'ın modülleri ve bu modüllerin fiyatları da kısa süre içerisinde netleşecek.
Atakan Başaran'ın paylaştıklarına göre girişim, Türkiye pazarındaki faaliyetinin ardından kısa süre içinde yeni ülkelere açılmayı hedefliyor:
Global pazara açılma düşüncesi daha yazılımı geliştirmeye başlamadan önce önem verdiğimiz bir konuydu. Bu sebeple yazılımımızı kolayca yeni ülkelere açılabilecek şekilde tasarladık. Çünkü getirdiğimiz çözümlere global çapta talep olduğunu biliyoruz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap