Trendyol, 500 milyon TL’lik yatırımla aktarma merkezi kurdu

Afet bölgesine yardım hedefi ile planlarında değişikliğe giden Trendyol, yardımları hızlandırmak için Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını erkene çekti.
Trendyol, 500 milyon TL’lik yatırımla aktarma merkezi kurdu

Ülkemizdeki e-ticaret sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Trendyol, bugün düzenlediği bir etkinlikle birlikte Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Trendyol tarafından aktarılan bilgilere göre Adana Aktarma Merkezi, 500 milyon TL'lik yatırımla birlikte açıldı. 

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin tarafından paylaşılan bilgilere göre Adana Aktarma Merkezi’nin açılışının yıl ortasında yapılması hedefleniyordu. Afet bölgesine yardım hedefi ile planlarında değişikliğe giden Trendyol, yardımları hızlandırmak için Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını da erkene çekti.

Edindiğimiz bilgilere göre Trrendyol'un Adana Aktarma Merkezi, yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğünde. Trendyol'un ilerleyen tarihte Ankara’da daha yüksek kapasiteli bir aktarma merkezi açmaya hazırlandığını da ekleyelim.

Adana'da kurulan aktarma merkezinde şu an için 150 kişi istihdam ediliyor. Merkezdeki çalışan sayısının önümüzdeki 2 yıl içinde 3 katına çıkması bekleniyor. Adana, Mersin, Karaman, Konya, Osmaniye ve Hatay illerine olan dağıtım Adana Aktarma Merkezi üzerinden gerçekleştirilecek.

Afet bölgesindeki satıcılarının 2022 yılındaki ticaret hacminin 10,5 milyar TL olduğunu ve bu yıl için 16 milyar TL’lik ticaret hacmi hedefi koyduklarını belirten Çetin, satıcılarının bu hedefe ulaşması için desteklerini sürdüreceklerini de aktardı.

500 milyon TL'lik yatırımla kurulan Adana Aktarma Merkezi ve Trendyol, 3 yıl içinde bölgeye 70 milyar TL'lik ticaret hacmi sağlayacak. Bölgedeki 35 bin Trendyol satıcısının bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışı satışlarına başlayacaklarını da belirtelim.

Çetin, yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı ürün üreticilerine sağladıkları geliri bir önceki seneye göre 3 kat artırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini de paylaştı. Afet bölgesine yaptıkları desteklerden de bahseden Çağlayan Çetin, Trendyol ekosisteminin afet bölgesine şimdiye kadar verdiği desteğin 1 milyar TL’ye ulaştığını aktardı.

Trendyol'un yardımları arasında 3,5 milyon adedin üzerinde ekipman ve malzeme desteği, 405 tır ve 14 uçak başta olmak üzere bölgeye yaklaşık 2 bin araçlık gıda, kıyafet, ısıtıcı, hijyen malzemesi vb. içeren yardımlar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.