Eve Online evreninde Web3 oyunu geliştiren CCP Games, 40 milyon dolar yatırım aldı

CCP Games, Andreessen Horowitz liderliğinde 40 milyon dolar yatırım aldı.
Eve Online evreninde Web3 oyunu geliştiren CCP Games, 40 milyon dolar yatırım aldı

Bu yıl 20. yaşını kutlayan topluluk odaklı MMORPG oyunu Eve Online'ın üreticisi CCP Games, Eve Online evreninde Web3 oyunu geliştirmeye hazırlanıyor. Bu proje için yeni bir yatırım turuna çıkan CCP Games, Andreessen Horowitz liderliğinde 40 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılım gösterenler arasında Makers Fund, Bitkraft, Kingsway Capital, Nexon ve Hashed yer aldı. 

CCP Games, bu yeni yatırımı Ar-Ge ekiplerinin keşiflerine odaklanarak blok zincir tabanlı bir AAA oyunu geliştirmek için kullanacak. CCP Games'in bu yeni projesinin blok zincir teknolojisindeki akıllı kontratlardan da faydalanması planlanıyor. Bununla birlikte oyunun 3. parti geliştirmelere açık olması da hedefleniyor. Böylece şirket, sanal dünyalar ve oyuncular arasında yeni bir ilişki kuracağını düşünüyor. 

Şirket, yeni projesinde blok zinciri teknolojisinin yanı sıra üretimsel yapay zekaya ve kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklere (UGC) yer verecek. CCP Games CEO'su Hilmar Veigar Pétursson, akıllı kontratların, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerle beraber çalışmasının pek çok farklı ihtimali hayata geçirmede önemli rol üstlendiğini düşünüyor. Eve Online'daki UGC'nin daha çok iş birlikleri, şirketler, politika ve drama oluşturmak için kullanıldığını belirten Pétursson, bunların, şirketin API ağ geçidiyle yazılım üretenlerin UGC'si olduğunu dile getiriyor. Pétursson'ın aktardığına göre, şirket, akıllı sözleşmeler ile ekosistemin yaratımında kullanıcıların katılımını daha da ileri taşımayı hedefliyor. 

Ayrıca şirket, oyunu bir blok zinciri üzerine inşa ederek, zaman içinde dijital sahipliğe yönelik uyarıların sayısını azaltabilecek. İlerleyen dönemde ise uyarılar olmadan dijital sahiplik sunulması şirketin planları arasında yer alıyor. 

Pétursson, son dönemde yıldızı parlayan yapay zeka alanına dair soruları, birkaç yıl içerisinde hemen hemen herkesin hayatın her alanındaki işlerini yürütebilmek adına üretimsel yapay zekadan destek alacağını söyleyerek yanıtlıyor. 

Bu arada yatırım, tamamen yeni Web3 oyununun geliştirmesine odaklanıyor. Yani yatırımcıların  herhangi bir şekilde CCP Games'den ya da CCP Games'in ana şirketi Pearl Abyss'den hisse alması söz konusu değil. Yeni oyunun detayları ise gelecek yıl açıklanmaya başlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.