Uzun formattaki video reklamlar, kısa videolara kıyasla yüzde 50 daha etkili

Uzun formattaki videoların, tüketicilere markanın hikayesini, değerlerini ve ürünleri hakkında daha ayrıntılı bilgi verme fırsatı sunduğu düşünülüyor.
Uzun formattaki video reklamlar, kısa videolara kıyasla yüzde 50 daha etkili

Son dönemde TikTok benzeri platformların yükselişi ile kısa videolara olan etki arttı. Bu kapsamda birçok pazarlama şirketi de kısa videoları uzun videolara tercih etmeye başladı. Ancak çeşitli pazarlama araştırmaları, uzun formattaki video reklamların kısa videolara kıyasla daha etkili olduğunu gösteriyor. Tabii burada "etkililik" kavramı, reklamın ne kadar çok tıklanma aldığından ziyade, reklamın tüketiciler üzerinde yarattığı duygusal etki ve marka bilinirliği yaratmadaki başarısı gibi faktörlere dayanıyor.

Dikkat süreleri kısa olsa da, biraz daha uzun mobil video reklamlar, kullanıcıların dikkatini çekmede etkili oluyor. Bu kapsamda markalar, daha uzun videolarda daha kısa olanlara göre yüzde 50 daha yüksek dönüşüm elde etti. Kısmen bunun nedeni, daha uzun videoların hikayeleri daha başarılı bir şekilde anlatabilmesi.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.