İç mekan envanter izleme çözümü girişimi Verity, 32 milyon dolar yatırım aldı

Zürih merkezli tamamen otonom insansız hava araçları üreten şirket, 2014 yılında kuruldu. Raffaello D’Andrea tarafından kurulan Verity, envanter taraması üzerine odaklanıyor.
İç mekan envanter izleme çözümü girişimi Verity, 32 milyon dolar yatırım aldı

İç mekan envanter izleme çözümü girişimi Verity, B Serisi yatırım turunda 32 milyon dolar yatırım aldı. 32 milyon dolarlık yatırım turu, AP Moller Holding liderliğinde gerçekleştirildi. Exor Ventures ve diğer yatırımcıların da katılımıyla B Serisi yatırım turu kapandı. 

Zürih merkezli, tamamen otonom insansız hava araçları üreten şirket, 2014 yılında kuruldu. Raffaello D’Andrea tarafından kurulan Verity, envanter taraması üzerine odaklanıyor. Verity, Raffaello D’Andrea'nın ilk girişimi değil. D’Andrea, 2012 yılında Amazon tarafından satın alınan ve adı Amazon Robotics olarak değiştirilen Kiva Systems’i kurmuştu.

Bu işin maliyetli, zahmetli ve hatalara yol açtığını söyleyen D’Andrea, drone kullanılmasının geleneksel tarama sürecini otomatikleştirdiğini söylüyor. Verity, 3 kıtada, 13 ülkede ve 30 tesiste kullanılıyor. Şirketin müşterileri arasında DSV, Ingka, Maersk, IKEA ve Samsung SDS gibi şirketler yer alıyor. Hatta IKEA, bu teknolojiyi 2021'den beri kullanıyor. Şirket, 100 Verity markalı otonom insansız hava aracına sahip olduğu biliniyor. 

İç mekan envanter izleme çözümü, her ne kadar büyük perakende zincilerinin kullandığı bir teknoloji olsa da küçük ve orta ölçekli işletmelerin ürünlerini ve malzemelerini takip etmesi için oldukça önemli bir teknoloji olarak ön plana çıkıyor.

Otonom insansız hava araçları, bir işletmenin toplu takip, satın alma, stok güncelleme, varlık yönetimi gibi konuları rahat, kolay ve hızlı çözmesini sağlıyor. Bu yüzden Verity, sektör içinde tek şirket olarak konumlanmıyor. Rakipleri arasında Gather AI, IFM ve Corvus gibi isimler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.