Yazılım görevlerini otomatikleştiren yapay zeka girişimi Adept, 350 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım süreçlerini otomatikleştiren Adept, General Catalyst ve Spark Capital'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 350 milyon dolar yatırım aldı.
Yazılım görevlerini otomatikleştiren yapay zeka girişimi Adept, 350 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka, hayatın her alanında etkisini hissettirmeye başladı ve artık bu alanlardan biri de yazılım sektörü. Bu kapsamda faaliyet gösteren, henüz bir yıllık bir girişim olan Adept, Seri B turda 350 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Söz konusu yatırım turu General Catalyst ve Spark Capital tarafından yönetilirken, ismi açıklanmayan başka yatırımcılar da Seri B tura katıldı. Şirket bundan önce ise geçtiğimiz nisan ayında 65 milyon dolar yatırım almıştı. 

Şirketin yaptığı iş, en basit tanımıyla yazılım süreçlerini otomatikleştirmek. Adept ile kullanıcılar komutları kendi sözcükleriyle yazabiliyor ve yapay zeka asistanının yönergelerini takip etmesini izleyerek birçok manuel işlemi ortadan kaldırabiliyor. Alınan yeni yatırım da şirketin bu asistana dayalı ilk ürününü piyasaya sürmesine, yapay zeka modellerinin eğitimini hızlandırmasına ve ekibini genişletmesine yardımcı olmak için kullanılacak.

25 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren Adept, daha önce Google'da geniş dil modeli programını yöneten David Luan tarafından kuruldu. Şirket, nisan ayında gerçekleşen yatırım turundan sonra ilk ürünü ACT-1'ı tanıtmıştı. Bu ürün bir dizi yazılım aracında karmaşık kullanıcı isteklerini alabiliyor ve gerektiğinde birden çok araç arasında koordinasyon sağlayarak bunları yürütebiliyor.

Eylül ayında Adept, tarayıcının içinde neler olup bittiğini gözlemlemek ve komut verildiğinde tıklama, yazma ve kaydırma gibi eylemler gerçekleştirmek için ACT-1'ı bir Chrome uzantısına yerleştirmişti. Adept, ACT-1'ın bir prototipini masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir hale getirdi ve yakında mobil sürümünü de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.