Yapay zekanın geri dönüşüm konusunda sağlayabileceği faydalar

Yapay zeka destekli otomasyon, daha fazla malzemenin verimli bir şekilde kurtarılmasını sağlayarak geri dönüşüm oranlarını artırıyor ve çevre üzerindeki insan etkisini azaltıyor.
Yapay zekanın geri dönüşüm konusunda sağlayabileceği faydalar

Geri dönüşüm, 1970'li yıllarda konuşulan ve iklim değişikliğiyle ülkelerin gündemine giren konulardan biri olmasına rağmen ilk resmi adım 1995'te ABD'den geldi. Ülke genelinde geri dönüştürülebilir malzemelerin özellikle plastiğin çöpe atılması yasaklandı. 90'lı yılların ortasından sonra bu büyük bir pazar haline dönüştü.

Araştırmalar gösteriyor ki 2020'de küresel atık ve geri dönüşüm hizmetleri pazarının toplam büyüklüğü 55,1 milyar dolardı. 2022'de 60,41 milyar dolar değerindeydi. 2030'a kadar bu rakamın 88,01 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Her yıl 200 milyar dolar değerinde geri dönüştürülebilir malzeme ortaya çıkarılıyor. Bir taraftan geri dönüşüm sayesinde doğaya bırakılan atık madde miktarı büyük oranda azalıyor. Teknolojik gelişmeler bu noktada önem kazanıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.