Pelvik taban bozukluğu hastalıklarına odaklanan girişim: Axena Health

Leva Pelvic Health System adlı sistem, stres, mikst ve acil idrar kaçırma semptomlarını azaltmalarına yardımcı olan vajinal hareket sensörü olarak tanımlanıyor.
Pelvik taban bozukluğu hastalıklarına odaklanan girişim: Axena Health

Femtech, kadın ihtiyaçları ve sorunlarının tespitine odaklanan alan dijital sağlık sektörünün en hızlı büyüyen kategorilerinden biri. Femtech pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 10,1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 20'nci yüzyılın başından itibaren tıp alanında kadınlar üzerine yapılan araştırmalar gebelik hastalıkları ve doğum üzerineydi. kadınların genel yaşamları içerisinde sağlıklı olabilmeleri ve karşılaştıkları hastalıklar ile nasıl baş edebilecekleri konusunda çeşitli çalışmalar yapıldı.

Sağlık alanının kadınların ihtiyaçlarını karşılamak konusunda yetersiz kaldı. Ama femtech, kadın sağlığına yönelik yapılan çalışmaları desteklerken bu alana yapılan yatırımlar ve kadın sağlığı konusuna yönelik farkındalığı artırdı.

25 milyon dolar yatırım

Geçen hafta pelvik taban bozuklukluğu hastalıklarına odaklanan ABD merkezli tıbbi cihaz şirketi Axena Health, 25 milyon dolar yatırım aldığı haberiyle gündeme geldi. 25 milyon dolarlık yatırım AXA IM Alts tarafından gerçekleştirildi. Pelvik taban bozuklukları, bu bölgedeki kaslarda görülen zayıflık veya gerginliklere bağlı olarak ortaya çıkan bir sorun olarak tanımlanıyor.

Bu rahatsızlıklar arasında Proktaljiya Fugaks, Levator Ani Sendromu, Koksidinya, Anismus, İşeme Bozukluğu, Dışkılama Zorluğu, Kabızlık, Dışkı Kaçırma, Rektal Prolapsus ve Rektosel bulunuyor.Ama pelvik taban kasları, karnı ve leğen kemiği organlarını koruma ve destekleme görevini üstlendiği için vücutta önemli bir işleve sahip. Pelvik taban hastalıklarının en önemli yöntemlerinin başında egzersiz eğitimi geliyor. 

Pelvik taban hastalıklarından birine sahip 78 milyondan fazla kadına yardımcı olmayı hedefliyor

ABD'de 78 milyondan fazla kadın pelvik taban hastalıklarından birine sahip. Bu noktada bu hastalıkların teşhis ve tedavisi için çalışan Axena Health bir adım daha öne çıkıyor. Eileen Maus tarafından kurulan şirket, dijital tedavi edici evden kullanılabilen, reçeteli tıbbi bir cihaz geliştirdi. Leva Pelvic Health System adlı sistem; stres, mikst ve acil idrar kaçırma semptomlarını azaltmalarına yardımcı olan vajinal hareket sensörü olarak tanımlanıyor. Pelvik taban kasının güçlenmesini sağlıyor. Axena Health'in sunduğu tedavi, bir akıllı telefon uygulamasına bağlı küçük bir vajinal hareket sensörü aracılığıyla kadınlara pelvik taban kas eğitimi boyunca rehberlik etmeyi içeriyor. 

Axena bu alanda çalışan tek şirket değil. Geçen sene Hinge Health, Elvie ve Sword Health de pelvik taban hastalıklarını tedavi etmeye yönelik sağlık programı başlatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.