Twitter'da büyük bir kesinti yaşandı

Dün gerçekleşen kesinti esnasında tweet atma, retweet, tweet alıntılama, mesaj gönderme ya da insanları takip etme özellikleri devre dışı kaldı. 
Twitter'da büyük bir kesinti yaşandı

Dün Twitter ve TikTok'a bazı operatörlerden erişim sağlanamadığını sizlere aktarmıştık. Türkiye'de erişim kesintisi yaşanırken, Twitter da kendi platformunda büyük bir kesinti ile karşı karşıya kaldı. Tweet atma, retweet, tweet alıntılama, mesaj gönderme ya da insanları takip etme özellikler birden bire devre dışı kaldı. 

Bütün bunlara rağmen Twitter'ın web sürümü ve uygulamasına kullanıcılar tarafından erişilebiliyordu. Bu sayede kullanıcılar, geçmişte gönderilen içeriklere erişim sağlayabildi. Ancak kullanıcılar, mobil ya da masa üstü sürümlerde söz konusu içeriklerle etkileşime girmekte güçlük çekti. 

Eski bir Twitter çalışanı bu durumu "devasa bir kesinti" olarak tanımlarken, markalar ticari Twitter hesaplarının çalışmamasını büyük bir problem olarak niteledi. 

Kullanıcılardan bazıları "Günlük tweet gönderimi sınırını aştınız" benzeri bir mesajla karşılaşırken, mesaj göndermek isteyenler "Bir şeyler ters gitti" ifadesiyle karşılaştı. 

Aylardır şirketin yeni sahibi Elon Musk'ın önderliğinde Twitter'da sürekli bir özellik değişimi yaşanmasının nihayetinde Twitter'ın devasa bir kesinti yaşadığı düşünülüyor. Şirkete yakın kaynaklardan biri, şirkette karışıklığın hakim olduğunu dile getiriyor. 

Elon Musk, Twitter personeline bir e-posta göndererek sistem istikrarı ve sağlamlığını sağlamak için yeni özellik geliştirmeyi duraklatmaları talimatını verdi. 

Yeri gelmişken Twitter'ın yeni özelliklerinden de bahsetmekte fayda var. Dün şirket, Twitter Blue abonelerinin 280 karakterle sınırlı olmak yerine 4.000 karakter uzunluğuna kadar tweet gönderebileceğini açıkladı. Üstelik aynı sınır alıntı tweetler ve yanıtlar için de geçerli.

Bu arada Twitter'ın kesintinin yaşandığı gün ücretsiz geliştirici API'sini erişime kapattığını belirtelim. Bu hem sosyal ağlarda otomasyon sunan şirketleri hem de bu araçları kullanan kullanıcıları yakından etkiledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.