Maxar'ın Açık Veri Programı, deprem bölgesi için uydudan çekilen fotoğraflara erişmenizi sağlıyor

Açık Veri Programı'ndan faydalanırken detaylı bir inceleme için görselleri Data Mask, Multispectral Image, Panchromatic Image, Visual Image ve JSON formatlarında indirebiliyorsunuz. 
Maxar'ın Açık Veri Programı, deprem bölgesi için uydudan çekilen fotoğraflara erişmenizi sağlıyor

Uzay teknolojileri ve istihbarat şirketi Maxar, bu hafta paylaştığı bir tweet ile Türkiye ve Suriye için Açık Veri Programı'nı aktif hale getirdiğini açıkladı. Bu noktada Maxar'ın Açık Veri Programını ani krizler esnasında etkilenen tüm kullanıcılara açtığı belirtelim.

Sitede belirtilen bilgilere göre Açık Veri Programı, 2017'den bu yana 14 farklı ülkede 92 olayda kullanıcılara destek oldu. 

Türkiye'deki kullanıcılara açılan Analize Hazır Veriler (ARD), aslında Maxar'ın kullanıcılara veri analizinde kolaylık sağlamak için verilere özel olarak ön işleme yaptığı bir abonelik hizmeti. Maxar bu kapsamda elde edilen görüntülere, atmosferik dengeleme, radyometrik düzeltme, ortorektifikasyon ve hizalama gibi işlemler uyguluyor. 

Açık Veri Programı'ndan faydalanabilmek için Maxar'ın sitesinde yer alan formu doldurmanız gerekiyor.  Kayıt olduktan sonra uydudan çekilen görselleri inceleyebiliyorsunuz. Ayrıca daha detaylı bir inceleme için görselleri Data Mask, Multispectral Image, Panchromatic Image, Visual Image ve JSON formatlarında indirebiliyorsunuz. 

Maxar günlük olarak çektiği verileri takipçileriyle de paylaşıyor. Şirket, ayrıca uydudan çekilmiş görselleri paylaşmak konusunda birden fazla kuruluşla birlikte çalıştığını da açıkladı. 

Platformda inceleme yapan kullanıcılar da bölgeye dair fotoğrafları karşılaştırmalı olarak paylaşmaya başladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.