7 bin çalışanını işten çıkarmayı planlayan Disney+, 2.4 milyon abone kaybettiğini açıkladı

Disney+'ın global kullanıcı sayısı 164,2 milyondan 161,8 milyona geriledi. 2019 yılında lansmanı gerçekleşen Disney+, o tarihten beri ilk kez kullanıcı kaybı yaşamış oldu. 
7 bin çalışanını işten çıkarmayı planlayan Disney+, 2.4 milyon abone kaybettiğini açıkladı

Disney+, 2023'ün ilk çeyreği için global sonuçlarını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre platform, ilk çeyrekte 2,4 milyon abone kaybetti. Disney+'ın global kullanıcı sayısı 164,2 milyondan 161,8 milyona geriledi. 2019 yılında lansmanı gerçekleşen Disney+, o tarihten beri ilk kez kullanıcı kaybı yaşamış oldu. 

Disney+ abonelerindeki kayıp, genellikle Disney+ Hotstar abonelerindeki düşüşten kaynaklandı. Hindistan'da ve Güneydoğu Asya'nın bazı bölgelerinde kullanılabilen uluslararası yayın hizmeti, önceki çeyrekte 61,3 milyon aboneye sahipken son çeyrekte bu sayı 3,8 milyon olarak açıklandı.

Disney'in diğer akış hizmetleri Hulu ve ESPN+ sırasıyla 800 bin abone ve 600 bin abone kazanarak iyi bir çeyrek geçirdi. Hulu'nun şu anda 48 milyon abonesi ve ESPN+'ın ise 24,9 milyon abonesi var.

Genel olarak Disney, 31 Aralık 2022'de sona eren çeyrek için (Disney'in 2023 mali yılının 1. çeyreği) yüzde 8 artışla 23,51 milyar dolar gelir ve hisse başına 99 sent düzeltilmiş kazanç bildirdi. Analist tahminleri şirketin gelirinin 23.37 milyar dolar ve hisse başına 78 sent olacağı yönündeydi. Yani abone kaybına rağmen, küçük bir farkla analist tahminlerinin üstünde bir gelir elde edilmiş oldu. 

Disney'in CEO'su Bob Iger, Disney'in maliyetleri 5,5 milyar dolar azaltma planlarının olduğunu ve bu kapsamda şirketin global iş gücünün yüzde 3.2'sinin işten çıkarılacağını söyledi. Bu oran 7 bin çalışana tekabül ediyor. Ayrıca şirketin, Disney Entertainment, ESPN ve Disney Parks, Experiences and Products olmak üzere üç temel iş segmentinde yeniden organize edildiği açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.