Deprem konusunda yardım almak ve yardım etmek isteyenler için imece platformu: Deprem.io

Deprem.io, hem yardım etmek isteyenleri hem de yardıma ihtiyacı olanları bir araya getiriyor. Platformda "Yardım Al" sekmesinin altında üç ana başlık bulunuyor; Ben/Tanıdığım Enkazda, Gıdaya İhtiyacım Var ve Isınmaya İhtiyacım Var.
Deprem konusunda yardım almak ve yardım etmek isteyenler için imece platformu: Deprem.io

Ülkemizde büyük bir yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremden sonra ne yazık ki can kaybı artmaya devam ediyor. Ancak umutlarımız henüz bitmiş değil, zira hâlâ birçok lokasyondan ihbar gelmeye devam ediyor. Ayrıca depremden kurtulan vatandaşlarımızın başta barınma, ısınma ve yiyecek olmak üzere farklı ihtiyaçları bulunuyor. Hem bu ihbarları gerekli mercilere ulaştırabilmek hem de depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için her gün işe yarar birçok platform hayata geçiriliyor. Biz de bu platformları analiz ediyor, bilhassa hızlı çalışan, kullanışlı arayüze sahip ve hedef odaklı olanları sizlere aktarmaya çalışıyoruz.

Deprem.io da gönüllü yazılımcılar tarafından hayata geçirilmiş bir imece platformu. Hem yardım etmek isteyenleri hem de yardıma ihtiyacı olanları bir araya getiriyor. Platformda "Yardım Al" sekmesinin altında üç ana başlık bulunuyor; Ben/Tanıdığım Enkazda, Gıdaya İhtiyacım Var ve Isınmaya İhtiyacım Var. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın erişimleri pek mümkün olmasa da kendi çevremden örnek vermem gerekirse birçok tanıdığımın kendi yakınlarını enkaz altında aradığını ve birçoğunun da bu süreçte çaresiz kaldığını öğrendim. Deprem.io gibi platformlarla birçok kişi tanıdıklarına daha fazla ekibin ve gönüllünün ulaşmasını sağlayabilir.

Ayrıca sosyal medyada depremden kurtulan çoğu vatandaşımızın en başta ısınma konusunda sıkıntılar yaşandığını da gördüm. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bu bölgelere ihtiyaç odaklı yardımlar ulaştırmak önemli. Bu yüzden aslında ısınma ihtiyacı sekmesinin olması da elzem. 

Platformda "Yardım Listeleri" başlığı altında girilen verilerin sonuçlarını listeler halinde görebilirsiniz. Enkaz altında olanların yanı sıra gıda ve ısınma ihtiyacı olan kişilere ulaşabilirsiniz. 

Deprem.io'da sol üstte "Yararlı Linkler" başlığı da mevcut. Buradan arama kurtarma ekiplerine, kalacak yerlere de ulaşabilmek mümkün. Ayrıca sağ üstteki iletişim kısmında deprem.io ekibiyle iletişime de geçilebilir. 

Umuyoruz bölgedeki vatandaşlarımız en kısa sürede ihtiyaçlarına kavuşabilir ve yardım bulabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.