Paribu, STK’ların kripto para ile bağış toplayabilmeleri için hesaplar açmaya başladı

Paribu, kripto para bağışı toplamak üzere ilgili resmi kurumlarla görüşmelerini tamamladı ve Afet Platformu üyeleri için kripto para hesaplarını tanımlamaya başladı.
Paribu, STK’ların kripto para ile bağış toplayabilmeleri için hesaplar açmaya başladı

MASAK'tan onay alan Ahbap Derneği kripto para ile bağış kabul etmeye başladığını birkaç saat önce sizlere aktarmıştık. Kripto para ile bağış konusundaki bir başka adım ise ülkemizin köklü kripto para kuruluşlarından olan Paribu'dan geldi.

Afet destek planı ve kripto para ile bağış organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Paribu, kripto para bağışı toplamak üzere ilgili resmi kurumlarla görüşmelerini tamamladı ve Afet Platformu üyeleri için kripto para hesaplarını tanımlamaya başladı.

Paribu tarafından aktarılan bilgilere göre şu an için İhtiyaç Haritası ve Toplum Gönüllüleri Vakfı için açılan kripto para hesapları üzerinden kripto para bağışları gerçekleştirilebiliyor. İhtiyaç Haritası için ETH, USDC, USDT ve TRYC kripto para birimlerinde bağış yapılabiliyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı için ise ETH ve TRX olmak üzere iki farklı kripto para hesabı oluşturulmuş durumda. Yapılan bağışlara baktığımızda ise İhtiyaç Haritası için 501 bin, Toplum Gönüllüleri Vakfı için ise 100 bin dolarlık bağış gerçekleştirildiğini görüyoruz.

Paribu’da nasıl kripto para bağışı yapılır?

Paribu web sitesi üzerinden bağış yapmak için uygun kripto para birimlerinden birini seçerek "Çekmek İstediğiniz Miktar" kısmına, bağış yapmak istediğiniz kripto para miktarını yazıyoruz. Sonrasında karşımıza çıkan "Cüzdan Adresi" kısmına ise bağış yapmak istediğimiz kurumun Paribu hesap adresini ekleyerek ve "Çek" butonuna tıklıyoruz. Paribu’da nasıl kripto para bağışı yapılabileceği ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

İhtiyaç Haritası kripto para bağış bilgileri

ETH, USDC, USDT ve TRYC: 0xbe4cde5eeeed1f0a97a9457f6ef5b71eae108652

Toplum Gönüllüleri Vakfı kripto para bağış bilgileri

ETH: 0x9b40f98ccc326beaa0bfb94cfa8bfc6383a267e5

TRX: TCJ2qvKJsXE4XZD2VcyeppDWmZUGfLShMm

Paribu tarafından yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin derin üzüntüsünü yaşıyor; hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı ve afetin etkisini yaşayan tüm vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz.

Paribu olarak, afetle ortaya çıkan acil ve bundan sonraki süreçte doğacak tüm ihtiyaçlar doğrultusunda paydaşımız İhtiyaç Haritası ve 19 sivil toplum kuruluşunun inisiyatifi ile kurulan Afet Platformu rehberliğinde aksiyon planımızı hazırladık. Yardım için ayırdığımız kaynakları İhtiyaç Haritası’na ve Afet Platformu üyelerine tahsis ettik.

Bununla birlikte kripto para bağışı toplamak üzere ilgili resmî kurumlarla görüşmelerimizi tamamladık ve Afet Platformu üyeleri için kripto para hesaplarını tanımlamaya başladık. Hesaplar tanımlandıkça bilgilerini sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşacağız.

İçinde bulunduğumuz zor günleri dayanışma ile atlatacağımıza olan inancımızla, desteklerimizi yaraların tamamı sarılıncaya dek devam ettireceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.