NFT sanatçısı Pak yardım amaçlı NFT satışı başlattı

Türk NFT sanatçısı Murat Pak, tüm gelirleri Ahbap Derneğine bağışlanmak üzere NFT satışı başlattı.
NFT sanatçısı Pak yardım amaçlı NFT satışı başlattı

NFT piyasasında uluslararası tanınırlığa ve başarıya sahip Türk NFT sanatçısı Murat Pak, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük deprem sonrası destek amacıyla NFT satışı başlattı.

Düz siyah bir piksel görseline sahip NFT, cause.quest sitesinde 0.001 ETH fiyatıyla satışa çıktı. Piksel, sanatçının imzası da oldu diyebiliriz. Daha önceleri bir pikselin görüntüsünün yer aldığı NFT sanat eserini yapılan açık artırmada 1,36 milyon dolara satmıştı.

İsteyen kişilerin dilediği miktarda satın alma gerçekleştirebileceği bu NFT'den toplanan gelirlerin tamamı Ahbap Derneği'ne aktarılacak. MASAK'tan onay alan ahbap derneğinin kripto para ile yardım almaya başladığını bugün duyurmuştuk.

Alınan NFT'ler ERC1155 standartında oluşturulmuş ve transfer edilemez özelliğe sahip. Bu NFT'yi alan kişiler NFT'yi satamayacak ve transfer edemeyecek. Destek amacıyla satışa sunulan NFT'lerin bu şekilde transfer edilemiyor olması oldukça anlamlı.

Murat Pak'ın kripto ve NFT dünyasındaki bilinirliğinin ve erişiminin projeye olan ilgiyi artıracağını düşünüyorum. Umarım uluslararası yardımlar böyle projeler ile artar ve deprem felaketinin yaralarının sarılmasında katkı sağlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.