Apple, çalışanları için "AI Summit" etkinliği düzenleyecek

WWDC'nin yapay zeka odaklı hali olması beklenen AI Summit isimli etkinlik, sadece Apple çalışanlarına özel olacak ve fiziksel katılım ile gerçekleşecek.
Apple, çalışanları için

Yaklaşık 3 yıl önce hayatımıza giren pandemi, iş dünyasını büyük oranda değiştirdi. Büyük firmalar, pandeminin etkilerinin geçmesi ile birlikte eski alışkanlıklarına dönüş yapıyor. Apple'ın, pandemi ile birlikte fiziksel etkinliklerini sonlandırarak online etkinliklere geçiş yaptığını sizlere aktarmıştık. 

Uzun zamandır sadece önceden kaydedilmiş online etkinlikler düzenleyen Apple, son iki etkinliğinde ise fiziksel konuklara izin verdi. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, çalışanları için fiziksel bir etkinlik düzenleyecek.

Gurman'ın aktardığı bilgilere göre Apple, pandemi öncesinde düzenlediği etkinliklere benzer bir etkinlik ile karşımıza çıkacak. WWDC'nin yapay zeka odaklı hali olması beklenen AI Summit isimli etkinlik, sadece Apple çalışanlarına özel olacak ve fiziksel katılım ile gerçekleşecek.

Etkinliğe fiziksel olarak katılamayacak Apple çalışanları için etkinliğin canlı yayınlanacağını da ekleyelim. Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre AI Summit, Apple Park içinde yer alan Steve Jobs Theater'da gerçekleşecek. Bu ay içinde gerçekleşecek olan AI Summit etkinliği, adından da anlaşılabileceği üzere odağına yapay zeka teknolojilerini alıyor.

Apple'ın bugünlerde yapay zeka odağında bir etkinlik düzenlemesinin tesadüf olmadığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse yapay zeka teknolojileri, özellikle ChatGPT ile oldukça büyük bir popülerliğe ulaştı. AI Summit ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Hatırlatmak gerekirse Apple, kısa süre önce pandemi ile ilgili politikalarında değişikliğe de gitmişti. Çalışanlarının ofislere dönmesini isteyen Apple, pandemi politikalarını gevşeterek Covid-19 testi şartını kaldırmıştı. Bu değişiklik ve fiziksel olarak düzenlenecek olan AI Summit, Apple'ın pandemi öncesindeki etkinliklerine dönüşündeki ilk sinyaller olabilir. Haziran ayında gerçekleşmesi beklenen WWDC 2023'ün, eski etkinlikler gibi tamamen fiziksel olarak gerçekleşmesi sürpriz olmayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.