OpenAI, aylık 20 dolarlık bir plan olan ChatGPT Plus'ı kullanıma sunuyor

OpenAI, yaptığı açıklamada ChatGPT için pilot abonelik planı başlattığını açıkladı. ChatGPT Plus adındaki plan aylık 20 dolar olarak ücretlendiriliyor.
OpenAI, aylık 20 dolarlık bir plan olan ChatGPT Plus'ı kullanıma sunuyor

Son günlerin en popüler araçlarından ChatGPT'yi sanıyorum artık bilmeyen yoktur. Soruları yanıtlayabilen, uzun metinler oluşturabilen konuşmaya dayalı bir yapay zeka olan ChatGPT'nin ücretli sürümüne dair birtakım iddialar dolaşıyordu. Bu kapsamda OpenAI'ın ajandasında da ChatGPT'nin premium versiyonu bulunuyordu. Şirket, yaptığı açıklamada ChatGPT için pilot abonelik planı başlattığını açıkladı.

ChatGPT Plus adındaki plan aylık 20 dolar olarak ücretlendiriliyor. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu plan, en yoğun zamanlarda bile ChatGPT'ye genel erişim sunacak, daha hızlı yanıt sürelerine sahip olacak ve bu planı kullananlar yeni özelliklere ve iyileştirmelere öncelikli erişim sağlayabilecekler. 

İlk etapta sadece ABD'de kullanılabilecek

ChatGPT Plus'ın şu anda sadece ABD'deki müşteriler tarafından kullanılabileceği de paylaşılanlar arasında. Şirket, önümüzdeki haftalarda bekleme listesindeki kişileri davet etme sürecine başlayacak. OpenAI, bu plana erişimi ve desteği yakında ek ülke ve bölgelere genişletmeyi de planlıyor.

ChatGPT'ye ücretsiz erişim devam edecek

OpenAI, ChatGPT Plus gibi ücretli bir plana rağmen ChatGPT'ye ücretsiz erişim sunmaya devam edecek. Hatta şirketin bu abonelik fiyatlandırmasını sunmasının nedeni de ücretsiz kullanımı destekliyor olması. Zira bu planla mümkün olduğunca çok kişiye ücretsiz erişim sağlanmasının desteklenebileceğinin altı çiziliyor. Ücretli planı kullananlar, ücretsiz kullanıcılara bir nevi fon sağlamış olacak diyebiliriz.

Şirket, kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere göre bu planda çeşitli iyileştirmeler ve geliştirmeler yapmayı planlıyor. OpenAI, düşük maliyetli planlar, iş planları ve daha fazla kullanılabilirlik için veri paketleri seçeneklerini de araştırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.