OpenAI, yapay zeka tarafından yazılmış metinleri belirlemek için bir araç yayınladı

OpenAI, yapay zeka tarafından yazılmış metinleri belirlemek için bir araç yayınladı. Araç, belirli bir metin parçasının insanlar tarafından mı yoksa bir yapay zeka oluşturucu tarafından mı yazıldığını anlamaya çalışıyor.
OpenAI, yapay zeka tarafından yazılmış metinleri belirlemek için bir araç yayınladı

Son dönemde özellikle ChatGPT ile adından sıklıkla söz ettiren OpenAI, şimdi de yapay zeka tarafından yazılmış metinleri belirlemek için bir araç yayınladı. Aslında şirket, ChatGPT ve benzeri araçlarla yapılanları ortaya çıkarmaya yardımcı olacak bir ürün geliştirdi. Bunun geliştirilmesinin en önemli nedeni ise hiç şüphesiz ChatGPT ile hemen hemen herkesin içerik üretmeye başlaması ve bu içeriklerin insan elinden çıkıyor gibi olması; dolayısıyla intihalin önüne geçmek. 

Şirket, yapay zeka tarafından yazılmış tüm metinleri güvenilir bir şekilde tespit etmenin imkansız olduğunu, ancak iyi sınıflandırıcıların, yapay zeka tarafından oluşturulan metnin bir insan tarafından yazıldığına dair yanlış iddiaları azaltabileceğine inandığını söyledi. Bu nedenle OpenAI tarafından sınıflandırıcı, yani tespit aracı, aslında tamamen güvenilir değil. Bunu şirketin kendisi özellikle belirtiyor. 

Sınıflandırıcı, belirli bir metin parçasının insanlar tarafından mı yoksa bir yapay zeka oluşturucu tarafından mı yazıldığını anlamaya çalışıyor. ChatGPT ve diğer GPT modelleri, her türlü metin girişi konusunda kapsamlı bir şekilde eğitilirken, GPT-Sınıflandırıcı aracı aynı konuda insan tarafından yazılmış metin ve yapay zeka tarafından yazılmış metin çiftlerinden oluşan bir veri kümesi üzerinde ayarlanmış.

OpenAI'ın paylaştığı bilgilere göre İngilizce metinlerden oluşan bir zorluk seti ile ilgili değerlendirmelerde, sınıflandırıcı, yapay zeka tarafından yazılmış metnin yüzde 26'sını "muhtemelen yapay zeka tarafından yazılmış" olarak doğru bir şekilde tanımladı. Araç insan tarafından yazılmış metinin sadece yüzde 9'unu yapay zeka tarafından yazılmış olarak etiketledi. Yani sonuç mükemmel olmasa da en azından aradaki yüzde 15'lik fark ürünün geliştirilmeye açık olduğunu kanıtlıyor. 

Son dönemde birçok kişinin aklında "acaba yapay zeka gelecekte işimizi elimizden alacak mı" sorusu var. Bu ne denli gerçeğe döner, henüz bir yorum yapmak zor. Ancak halihazırda yapay zeka odaklı işler yapan OpenAI gibi bir şirketin, bunun panzehirini de üretmesi takdir edilesi bir durum. 

OpenAI'ın yeni aracını buradan deneyebileceğinizi hatırlatalım. Çünkü şirket, kullanıcılardan gelecek geri bildirimlerle ürünü geliştirmeye devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.